Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
14. septembra 2024 o 17:28
Čas čítania 0:54

Primátor Bratislavy: Zdá sa, že to najhoršie nás ešte len čaká. Vallo opisuje protipovodňové zásahy v hlavnom meste

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V záplavových oblastiach budú mestskí aj štátni policajti zabezpečovať verejný poriadok a monitorovať zákaz vstupu.

  • Na viacerých miestach Bratislavy sa budú cez víkend stavať protipovodňové zábrany.
  • Podľa primátora Matúša Valla Bratislavu to „najhoršie ešte len čaká“.
  • Slovenský vodohospodársky podnik bude hradenie v sobotu realizovať pozdĺž rieky Morava medzi mestskými časťami Devín a Devínska Nová Ves, v nedeľu bude pokračovať na ďalších miestach.
  • Hovorca hlavného mesta Peter Bubla deklaroval, že s ľuďmi s nehnuteľnosťami v záplavových oblastiach budú miestne úrady a záchranné zložky komunikovať.

Citát: „Hoci extrémne daždivé a veterné počasie trvá už dva dni, zdá sa, že to najhoršie nás ešte len čaká. Na zvládnutie tejto situácie sme vyčlenili všetky možné ľudské aj technické kapacity," vyhlásil Matúš Vallo.

Širší kontext: Pre bratislavský úsek Dunaja bude od nedele (15. 9.) rána platiť tretí stupeň povodňovej aktivity. Taký istý platí od soboty aj pre rieku Morava.

Bratislava podľa hovorcu Petra Bublu poskytne na pomoc pri inštalácii protipovodňových zábran personálne kapacity komunálneho podniku. V záplavových oblastiach budú podľa jeho slov mestskí aj štátni policajti zabezpečovať verejný poriadok a monitorovať zákaz vstupu. 


S obyvateľmi, ktorých nehnuteľnosti sa nachádzajú v záplavových územiach, majú komunikovať miestne úrady a záchranné zložky. „Okresný úrad v spolupráci s mestskou časťou Devín zabezpečuje materiál na realizáciu svojpomocného hradenia pre obyvateľov s nehnuteľnosťami v záplavovom území pozdĺž Devínskej cesty. Aktuálne prognózy Slovenského vodohospodárskeho podniku nepredpokladajú zatopenie samotnej Devínskej cesty, o prípadnej zmene prognózy budú informovať," uzavrel Bubla.

Prečítaj si aj tieto články:

14. septembra 2024 o 9:55 Čas čítania 0:41 AKTUÁLNE: Dunaj by mohol začať zaplavovať Bratislavu. V meste chcú stavať hrádze AKTUÁLNE: Dunaj by mohol začať zaplavovať Bratislavu. V meste chcú stavať hrádze
14. septembra 2024 o 7:45 Čas čítania 1:11 Meteorológovia varujú pred nebezpečným víkendovým počasím. Platia najvyššie výstrahy (+ mapa) Meteorológovia varujú pred nebezpečným víkendovým počasím. Platia najvyššie výstrahy (+ mapa)
14. septembra 2024 o 11:25 Čas čítania 0:44 Slovensko čaká ďalší deň plný dažďov. Meteorológovia vydali výstrahy všetkých stupňov, povodne hlásia z viacerých miest (+mapa) Slovensko čaká ďalší deň plný dažďov. Meteorológovia vydali výstrahy všetkých stupňov, povodne hlásia z viacerých miest (+mapa)
ZAPLAVA POVODEN
Zdroj: TASR / Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia