Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
17. septembra 2024 o 18:55
Čas čítania 0:50

Syn Lukáša Machalu z ministerstva kultúry napadol policajtov. V minulosti okradol dôchodkyňu o viac ako 300 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

23-ročný syn Lukáša Machalu vyčíňal v jednej z bratislavských nemocníc. Po privolaní policajnej hliadky na ňu zaútočil.

23-ročný Samuel Machala, syn generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva kultúry Lukáša Machalu, fyzicky napadol policajnú hliadku. Incident sa odohral v jednej z bratislavských nemocníc. Policajtov privolali zamestnanci nemocnice, informujú Aktuality.sk. V súčasnosti nie je isté, či syn úradníka spáchal trestný čin. Ak policajta napadol a zranil, hrozí mu 3 až 8 rokov väzenia.

30. apríla 2024 o 13:08 Čas čítania 0:41 Hovorili sme s jediným Slovákom, ktorý bol vo vesmíre: Zem je guľatá, odkazuje Machalovi Hovorili sme s jediným Slovákom, ktorý bol vo vesmíre: Zem je guľatá, odkazuje Machalovi

„Môžeme potvrdiť, že v priebehu včerajšieho dňa (16. septembra 2024) došlo v priestoroch nemocnice na Antolskej ulici k incidentu, pri ktorom v priestoroch jedného z oddelení pacient tejto nemocnice fyzicky napadol príslušníkov PZ. V tejto súvislosti je zo strany príslušného útvaru Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V vedené trestné stíhanie, a to vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa,“ informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Silvia Šimková.

V prípade syna Lukáša Machalu nešlo o jeho prvé problémy so zákonom. Samuel Machala v máji tohto roku vytrhol dôchodkyni kabelku a ukradol jej 325 eur, ktoré následne musel vrátiť. Za okradnutie seniorky mu hrozí 2 až 8 rokov vo väzení.

Jeho otec, vysoko postavený úradník rezortu kultúry, tvrdí, že o konkrétnych skutočnostiach útoku na políciu nevie. Uviedol však, že syn má dlhodobé zdravotné problémy a je hospitalizovaný. „Pokiaľ to rieši zdravotnícky personál aj orgány činné v trestnom konaní, plne rešpektujem ich konanie a určite sa do ich kompetencií nemiešam,“ dodal Lukáš Machala. 

Lukáš Machala
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Späť
Zdieľať
Diskusia