Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
10. septembra 2024 o 15:48
Čas čítania 0:49

Lukáš Machala sa vraj vyhrážal pracovníkovi Inštitútu kultúrnej politiky. Povedal mu, že ho môže dať sledovať SIS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tvrdil, že má na tajnú službu dobré kontakty.

  • Generálny tajomník služobného úradu rezortu kultúry Lukáš Machala sa údajne vyhrážal Marcelovi Časovi, ktorý viedol tím analytikov Inštitútu kultúrnej politiky, informuje Denník N.
  • Časovi povedal, že si má dávať pozor a nerobiť hlúposti, „lebo má veľa známych v Slovenskej informačnej službe“ a dá ho sledovať. Podľa Časa ho chcel Machala zastrašiť.

Prečo je to dôležité: Lukáš Machala je vysoko postavený štátny úradník. Jeho kroky majú dopad na fungovanie ministerstva kultúry.

Citát:„Na jednom z prvých stretnutí, ktoré sme spolu mali, mi povedal, že veľmi dobre vie, že som liberál, lebo ma má skontrolovaného, rozprával sa o mne s inými a počul vraj veľmi veľa dobrého, ale aj veľa zlého. Potom mi povedal, že ma nevyhodí, lebo vidí, že som pracovitý, šikovný a inteligentný, ale pohrozil mi, nech si dávam veľký pozora nerobím hlúposti, lebo má veľa známych v Slovenskej informačnej službe a dá ma sledovať,“ opisuje incident Marcel Čas.

Širší kontext: Rezort kultúry zrušil Inštitút kultúrnej politiky (IKP) v auguste. Oficiálnym dôvodom boli reorganizačné zmeny súvisiace s konsolidáciou verejných financií. Inštitút kultúrnej politiky poskytoval analytické služby vedeniu ministerstva. Predkladal analýzy na rôzne témy kultúrnej politiky a neustále komunikoval s kultúrnymi inštitúciami pri mapovaní a vyhodnocovaní ich potrieb a zámerov.

Prečítaj si aj tieto články:

9. septembra 2024 o 13:02 Čas čítania 0:42 Richard Raši posiela odkaz Dankovi. Šanca, že bude predseda parlamentu, je nateraz nulová Richard Raši posiela odkaz Dankovi. Šanca, že bude predseda parlamentu, je nateraz nulová
9. septembra 2024 o 7:07 Čas čítania 0:26 Poslanci sa zajtra vrátia do práce. Po letnej pauze ich čaká odvolávanie ministerky kultúry Poslanci sa zajtra vrátia do práce. Po letnej pauze ich čaká odvolávanie ministerky kultúry
8. septembra 2024 o 7:27 Čas čítania 1:45 Národná rada nemusí mať predsedu aj do konca volebného obdobia, konštatuje právnik Bujňák. Chod zabezpečia aj bez neho Národná rada nemusí mať predsedu aj do konca volebného obdobia, konštatuje právnik Bujňák. Chod zabezpečia aj bez neho
Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia