Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 21. septembra 2024 o 11:13
Čas čítania 0:37

Igor Matovič chce znížiť platy ministrom. Odkázal im, že keď chcú šetriť, mali by začať od seba

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Igor Matovič chce v parlamente navrhnúť zníženie platov premiéra a ministrov.

  • Opozičné hnutie Slovensko plánuje v pondelok 23. septembra do Národnej rady SR predložiť návrh na zníženie platov ministrov a predsedu vlády.
  • Poslanci by chceli ich platy vrátiť na pôvodnú úroveň z januára 2024.
  • Igor Matovič to považuje za nehorázne. Pripomenul, že súčasná vláda sa chystá budúci rok zobrať z peňaženiek ľudí v priemere 500 eur každému jednému človeku na Slovensku.

Citát: „Sami sebe si však navýšili paušálne náhrady o tisícky eur. Odkazujem vláde - keď chcete šetriť na ľuďoch, mali by ste ísť príkladom a v prvom rade šetriť sami na sebe. Preto v pondelok predkladáme návrh na zrušenie amorálneho samozvýšenia platov ministrov a predsedu vlády,“ povedal Matovič.

Širší kontext: Hnutie Slovensko pripomenulo, že súčasná vláda si schválila zvýšenie platov, na základe ktorého od apríla 2025 platy ministrov v porovnaní s tohtoročným januárom vzrastú o 3 772 eur a plat premiéra o 5 694 eur v čistom mesačne.

Prečítaj si aj tieto články: 

20. septembra 2024 o 13:53 Čas čítania 0:44 Konsolidácia verejných financií odoberá právo na daňový bonus jednej skupine rodičov. Mnoho rodín tak príde o dôležité peniaze Konsolidácia verejných financií odoberá právo na daňový bonus jednej skupine rodičov. Mnoho rodín tak príde o dôležité peniaze
19. septembra 2024 o 19:05 Čas čítania 1:03 Slovenské domácnosti si priplatia za plyn. Vláda pripravuje systém pomoci pre ľudí, ktorí to budú potrebovať najviac Slovenské domácnosti si priplatia za plyn. Vláda pripravuje systém pomoci pre ľudí, ktorí to budú potrebovať najviac
19. septembra 2024 o 9:40 Čas čítania 0:47 Ktorí Slováci pocítia zvýšenú DPH najviac? Štát pri šetrení takmer 3 miliárd vyberie peniaze aj od najzraniteľnejších domácností Ktorí Slováci pocítia zvýšenú DPH najviac? Štát pri šetrení takmer 3 miliárd vyberie peniaze aj od najzraniteľnejších domácností
Domov
Zdieľať
Diskusia