Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 22. septembra 2024 o 7:43
Čas čítania 0:30

Kremeľ zostavil zoznam vlád, ktoré sú v rozpore s ruskými hodnotami. Slovensko a Maďarsko v ňom nie sú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na zozname sú všetky krajiny EÚ okrem Slovenska a Maďarska.

  • Ruské ministerstvo  zahraničných vecí zostavilo zoznam 47 krajín, ktorých vlády sú v rozpore s „tradičnými ruskými duchovnými a morálnymi hodnotami“. 
  • V zozname krajín s „deštruktívnou neoliberálnou ideológiou“ sú krajiny Európskej únie, Ukrajina, USA, Kanada, Spojené kráľovstvo, Japonsko, Taiwan, Južná Kórea a Nový Zéland.
  • Spomedzi krajín EÚ v zozname nie sú Slovensko a Maďarsko, V prípade členských krajín NATO ich dopĺňa Turecko.
  • Dokument schválili v súlade s prezidentským dekrétom, ktorý Vladimir Putin podpísal vo štvrtok.

Širší kontext: Podľa dekrétu, ak sa občania týchto krajín budú chcieť presťahovať do Ruska a zdieľajú jeho tradičné hodnoty, budú môcť získať „humanitárnu podporu“. Bude spočívať v udelení práva na prechodný pobyt napriek chýbajúcemu dokladu potvrdzujúcemu znalosť ruského jazyka, histórie Ruska a základov jeho legislatívy podľa vyhlášky.

Prečítaj si aj tieto články:

10. septembra 2024 o 10:29 Čas čítania 0:49 Kyjev reaguje na Ficovu urážku ukrajinskej armády. Hovorí o odstránení „fašistických elementov" Kyjev reaguje na Ficovu urážku ukrajinskej armády. Hovorí o odstránení „fašistických elementov"
14. septembra 2024 o 18:01 Čas čítania 0:50 Putin varuje NATO: Ak Západ povolí používať zbrane s dlhým dosahom pri útokoch na ruskom území, automaticky vstúpia do vojny Putin varuje NATO: Ak Západ povolí používať zbrane s dlhým dosahom pri útokoch na ruskom území, automaticky vstúpia do vojny
9. septembra 2024 o 14:30 Čas čítania 5:21 Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža Allia Roza je bývalá ruská sex špiónka: Už ako 18-ročná bola vycvičená na sexšpionáž. Ženám dnes radí, ako zviesť akéhokoľvek muža
Domov
Zdieľať
Diskusia