Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová TASR
dnes 23. septembra 2024 o 16:23
Čas čítania 1:00

KDH a Progresívne Slovensko prijali Ficove pozvanie na rokovanie o konsolidačných opatreniach. SaS ponuku odmietla

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predseda SaS Branislav Gröhling uviedol, že sa strana stretnutia nezúčastní.

  • Opozičné strany KDH a Progresívne Slovensko (PS) prijímajú pozvanie predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) na rokovanie o konsolidačných opatreniach, Sloboda a Solidarita (SaS) ho odmieta.
  • Vyplýva to z reakcií strán na ponuku premiéra, ktorý pozval predsedov opozičných strán PS, SaS a KDH na Úrad vlády SR na rokovanie o konsolidácii.

Citát:„KDH prijíma pozvanie predsedu vlády Roberta Fica na zajtrajšie (24. 9.) spoločné stretnutie a predstaví na ňom návrhy hnutia pre riešenie konsolidačných opatrení tak, ako sme ich už prezentovali, s cieľom, aby občania znášali dôsledky konsolidácie čo možno najmenej,“ uviedla za kresťanských demokratov Lenka Kovár, hovorkyňa KDH.


„Na rokovanie prídem a osobne mu (premiérovi) zopakujem výzvu, aby dodržal svoje sľuby voličom. Úsporami by mal začať od seba, nie tým, že každej rodine vytiahne z peňaženky ročne o 1000 eur navyše,“ oznámil predseda PS Michal Šimečka.

Širší kontext: Fico mal podľa Šimečku mesiace na to, aby pripravil zmysluplnú konsolidáciu. Podľa jeho slov to odflákol, riešil iba pomstu a vlastné benefity.


Podľa SaS je Fico plne zodpovedný za zvýšenie daní a očakávané zdražovanie na Slovensku. Strana uvádza, že odmieta alibistické stretnutie s premiérom po tom, ako vláda schválila konsolidačné opatrenia a urobila rozhodnutia o miliardových výdavkoch bez opozície, či už ide o vlastné platy vlády, alebo vznik nového ministerstva. Predseda SaS Branislav Gröhling dodal, že sa stretnutia nezúčastnia.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Fakt, že pozvanie na stretnutie premiéra s predstaviteľmi opozície nedostala koalícia Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia, si predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová vysvetľuje Ficovou obavou.

Prečítaj si aj tieto články:

23. septembra 2024 o 13:29 Čas čítania 0:22 AKTUÁLNE: Robert Fico si pozval na Úrad vlády lídrov opozičných strán PS, SaS aj KDH. Chce s nimi riešiť konsolidáciu AKTUÁLNE: Robert Fico si pozval na Úrad vlády lídrov opozičných strán PS, SaS aj KDH. Chce s nimi riešiť konsolidáciu
23. septembra 2024 o 15:31 Čas čítania 1:02 Nová DPH výrazne obmedzí dostupnosť bývania. Pre ľudí bude kúpa bytu omnoho náročnejšia ako dnes, tvrdia stavebníci Nová DPH výrazne obmedzí dostupnosť bývania. Pre ľudí bude kúpa bytu omnoho náročnejšia ako dnes, tvrdia stavebníci
23. septembra 2024 o 12:14 Čas čítania 0:44 Vláda plánuje hromadné prepúšťanie. O svoju prácu v štátnej správe prídu tisícky zamestnancov Vláda plánuje hromadné prepúšťanie. O svoju prácu v štátnej správe prídu tisícky zamestnancov
Robert Fico
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia