Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
dnes 24. septembra 2024 o 19:17
Čas čítania 0:32

Slovensko zasiahne vo štvrtok víchrica. Fúkať môže v nárazoch rýchlosťou až 135 km/h (+ mapa )

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydáva výstrahy prvého a druhého stupňa pred vetrom.

Sever a západ Slovenska vo štvrtok zasiahne silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ ) vydáva výstrahy prvého stupňa v niekoľkých okresoch. Pozor si musia dávať obyvatelia okresov Malacky, Senica, Skalica, Myjava, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Čadca, Dolný Kubín, Tvrdošín, Námestovo, Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa. V nárazoch môže fúkať rýchlosťou 65 - 70 km/h.

„Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňuje SHMÚ.

Silný vietor zasiahne aj hory. Výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách SHMÚ vydalo pre okresy, Námestovo, Dolný Kubín, Žilina a Martin. Výstrahy druhého stupňa budú od štvrtka platiť v okresoch Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Poprad. Fúkať v nárazoch môže rýchlosťou 110 - 135 km/h alebo v priemere 70 - 85 km/h čo znamená víchricu.

shmúshmú
Zobraziť galériu
(2)
Späť
Zdieľať
Diskusia