Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
25. septembra 2024 o 14:03
Čas čítania 0:44

Huliak označil poslankyňu Plavákovú za „s*ku“, Hlas-SD sa jej zastal. Kauza dúhovej nálepky na notebooku pokračuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Andrej Danko považoval nálepky za „nevhodné“.

  • Parlament hlasovaním uznal námietku poslankyne Lucie Plavákovej (PS) voči vykázaniu zo sály, ktoré inicioval Andrej Danko. Poslanci Hlasu sa pridali k opozícii a hlasovali za, zatiaľ čo SNS bola proti a Smer-SD sa zdržal.
  • Andrej Danko označil hlasovanie Hlasu za zradu. Povedal, že to vníma ako porušenie koaličnej zmluvy a že nerozumie „náklonnosti Hlasu k LGBTI témam“.
  • Rudolf Huliak zo SNS obhajoval Dankov postup vyhodenia Plavákovej zo sály a v emocionálnom prejave označil Plavákovú za „s*ku“ kvôli jej postojom k interrupciám. Taktiež vyhlásil, že ju nepovažuje za ženu.

Prečo je to dôležité: Reakcia koaličných poslancov SNS poukazuje na negatívne postoje časti politickej reprezentácie z radov SNS voči LGBT. Danko uviedol, že Plaváková propaguje nálepkami firmy, avšak na fotke jej notebooku je viditeľné, že ani jedna nálepka neodkazuje na žiadnu firmu.

Širší kontext: Celá situácia vznikla kvôli nálepkám na počítači poslankyne Plavákovej, ktoré zobrazovali LGBTI motívy. Andrej Danko považoval tieto nálepky za nevhodné a požiadal Plavákovú, aby ich odstránila alebo prekryla, čo ona odmietla. Hlasovanie o jej námietke poukázalo na rozdielne postoje v koalícii a zvýraznilo aktuálne napätie medzi SNS a Hlasom.

Lucia Plaváková , Rudolf Huliak.
Lucia Plaváková , Rudolf Huliak. Zdroj: TASR/ Jaroslav Novák , TASR/Martina Kriková

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

25. septembra 2024 o 12:32 Čas čítania 0:40 Danko vykázal z rokovacej sály poslankyňu Plavákovú (PS). Vadili mu dúhové nálepky na jej počítači Danko vykázal z rokovacej sály poslankyňu Plavákovú (PS). Vadili mu dúhové nálepky na jej počítači
Domov
Zdieľať
Diskusia