Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová TASR
včera 26. septembra 2024 o 7:14
Čas čítania 0:49

Slovensko o pár minút zasiahne víchrica vo viacerých okresoch. Miestami môže dosahovať až 160 km/h, platia výstrahy (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa.

  • Meteorológovia upozorňujú, že v niektorých oblastiach treba vo štvrtok 26. septembra počítať so silným vetrom. Výskyt silného vetra sa očakáva aj na horách.
  • Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa.
  • SHMÚ varuje, že vietor môže miestami dosiahnuť nárazovo rýchlosť 135 a niekde až 160 kilometrov za hodinu. Nové výstrahy pred vetrom nájdeš tu.

Výstrahy pred vetrom

  • Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí od polnoci v okresoch Malacky, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Senica a Skalica.
  • Od 3.00 h nadránom platí aj v okresoch Kežmarok, Poprad, Stará Ľubovňa, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Tvrdošín a Čadca. V oboch prípadoch výstrahy platia do 13.00 h.
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Výstrahy pred vetrom na horách

  • Počítať treba aj s vetrom na horách. Druhý stupeň výstrahy meteorológovia vydali od 2.00 h do 14.00 h v okresoch Banská Bystrica a Brezno. Od 6.00 h aj pre okresy Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín.
  • Po 14.00 h v daných okresoch platí naďalej prvý stupeň výstrahy. Ten platí až do piatka (27. 9.), a to aj pre okresy Dolný Kubín, Martin, Námestovo a Žilina.
  • Výstraha prvého stupňa do 14.00 h je vydaná pre zvyšok Žilinského kraja, tiež pre viaceré okresy Banskobystrického, Trenčianskeho a Prešovského kraja. Rovnako pre okres Spišská Nová Ves.
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia