Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 30. septembra 2024 o 15:40
Čas čítania 0:57

Plaváková bude žalovať Huliaka. Obráti sa aj na Ústavný súd kvôli konaniu Danka a Gašpara

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyjadrenia Huliaka a konanie Danka odsúdila len časť koalície.

  • Poslankyňa Progresívneho Slovenska Lucia Plaváková plánuje podať žalobu na Rudolfa Huliaka pre jeho urážky. Požadovať bude ospravedlnenie a náhradu nemajetkovej ujmy.
  • Plaváková sa tiež plánuje obrátiť na Ústavný súd pre vykázanie z parlamentu v dôsledku nálepiek s dúhovými symbolmi na jej počítači.
  • Tvrdí, že zo strany podpredsedov parlamentu Andreja Danka (SNS) a Tibora Gašpara (Smer-SD) zažila pre nálepky na notebooku opakovanú šikanu. Obmedzovanie vystúpenia v rozprave považuje Plaváková za porušovanie práv pri výkone mandátu poslankyne.

Citát: „Účelové šírenie môjho príspevku z rozpravy o interrupciách, ktoré poslanec Huliak prekrúcal a vytrhával z kontextu s úmyslom vyvolať voči mne nenávisť, viedlo a naďalej vedie k mnohým nenávistným prejavom a násilným vyhrážkam voči mne a mojej dcére,“ priblížila Plaváková.

Prečo je to dôležité: Viacerí poslanci SNS otvorene vystupujú proti právam LGBT+ ľudí. Poslankyňa Plaváková žalobou reaguje na ich konanie. Vulgarizovanie komunikácie v parlamente kritizoval aj prezident Pellegrini.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Širší kontext: Plaváková v parlamente podá na Huliaka aj disciplinárny podnet. „Aj pán Peter Žiga (Hlas-SD) ako poverený riadením parlamentu avizoval, že bude iniciovať disciplinárne konanie. Takže by sa tým čoskoro mal zaoberať mandátový a imunitný výbor,“ uviedla.


Huliak adresoval vulgárne slová smerom k Plavákovej na tlačovej konferencii SNS, na ktorej podpredseda parlamentu Danko obhajoval vykázanie Plavákovej z rokovacej sály pre jej nálepky na notebooku. Poslancove výroky odsúdila opozícia aj časť koalície. V rokovacej sále následne po výzvach predniesol ospravedlnenie, no opäť použil vulgarizmy.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

25. septembra 2024 o 14:03 Čas čítania 0:44 Huliak označil poslankyňu Plavákovú za „s*ku“, Hlas-SD sa jej zastal. Kauza dúhovej nálepky na notebooku pokračuje Huliak označil poslankyňu Plavákovú za „s*ku“, Hlas-SD sa jej zastal. Kauza dúhovej nálepky na notebooku pokračuje
25. septembra 2024 o 12:32 Čas čítania 0:40 Danko vykázal z rokovacej sály poslankyňu Plavákovú (PS). Vadili mu dúhové nálepky na jej počítači Danko vykázal z rokovacej sály poslankyňu Plavákovú (PS). Vadili mu dúhové nálepky na jej počítači
29. septembra 2024 o 13:10 Čas čítania 0:33 Huliak sa ospravedlnil ženám, ktorých sa jeho urážka dotkla. Opäť sa však pustil do Plavákovej a oznámil, že z parlamentu neodíde Huliak sa ospravedlnil ženám, ktorých sa jeho urážka dotkla. Opäť sa však pustil do Plavákovej a oznámil, že z parlamentu neodíde
Domov
Zdieľať
Diskusia