Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
včera 2. októbra 2024 o 6:44
Čas čítania 0:37

Pobytu v nemocnici sa nevyhneš. VšZP už nebude poskytovať klientom „jednodňovky“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

VšZP zrušila 30. septembra viaceré zmluvy.

  • Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) končí s poskytovaním jednodňovej zdravotnej starostlivosti. V pondelok 30. septembra zrušila zmluvu viacerým „jednodňovkám“ bez predchádzajúceho upozornenia. Pre ostatné zariadenia zavádza limity, informuje TA3.
  • Prezident Asociácie súkromných lekárov Marián Šóth tvrdí, že sa zmenou radikálne predĺžia čakacie doby a zníži počet prijatých pacientov.
  • Poisťovňa uprednostnila úhradu troch dní hospitalizácie pred úhradou jedného zdravotného výkonu, tvrdí Šóth.

Citát:„Ak ste sa doteraz chceli vyhnúť pobytu v nemocnici, odteraz to tak nebude. Nevyhnete sa hospitalizácii pri operácii žlčníka, prietrže, gynekologických operáciách, problémom bude aj odstránenie šedého zákalu, či iné očné operácie,“ hovorí prezident súkromných lekárov.

Širší kontext: Prezident Asociácie súkromných lekárov dodal, že takto vyzerá hospodárnosť v praxi a vyhlásenia, že sa šetrenia a konsolidácia nedotkne pacientov.

Situácia v zdravotníctve je kritická. Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský na pondelkovej tlačovej konferencii zopakoval, že v prípade schválenia konsolidačného balíčka v parlamente chcú začať so zberom klasických výpovedí.

Prečítaj si aj tieto články:

30. septembra 2024 o 19:27 Čas čítania 0:58 Primárka z košickej nemocnice odrobila od januára v rámci nadčasov 1072 hodín: Ani nesnívam o 2 voľných dňoch po sebe, povedala Primárka z košickej nemocnice odrobila od januára v rámci nadčasov 1072 hodín: Ani nesnívam o 2 voľných dňoch po sebe, povedala
29. septembra 2024 o 9:41 Čas čítania 0:42 Lekárska komora nesúhlasí s konsolidačným balíkom. Myslí si, že zo Slovenska odíde množstvo zdravotníkov Lekárska komora nesúhlasí s konsolidačným balíkom. Myslí si, že zo Slovenska odíde množstvo zdravotníkov
24. septembra 2024 o 11:54 Čas čítania 0:35 Na urgente zasahovala polícia. Lekárovi počas služby vyšiel pozitívny test na omamné a psychotropné látky Na urgente zasahovala polícia. Lekárovi počas služby vyšiel pozitívny test na omamné a psychotropné látky
všzp
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia