Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Nemcová
dnes 4. októbra 2024 o 12:50
Čas čítania 0:50

Alza v Česku vstupuje do nového segmentu. Spúšťa predaj liekov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Najväčší český e-shop má po novom vlastnú online lekáreň. Vstup Alzy do lekárenského biznisu potvrdil aj podpredseda predstavenstva Petr Bena.

Po úspechu na trhu elektroniky a počítačov pokračuje Alza v prosperite v novej oblasti. Časť obchodného závodu, ktorú odkúpila od spoločnosti Other Corp v stredočeskom kraji, spustila online predaj liekov. Po zisku povolenia firma najala aj lekárnika, ktorý sa stará o prevádzku na webe.

„Samozrejme sa snažíme neustále rozvíjať v oblasti elektroniky, ale vstupujeme aj do neelektronických produktov. Novinkou je spustenie Alza Lekárne,“ prezradil v rozhovore pre český portál Seznamzprávy.cz podpredseda predstavenstva Petr Bena.

V prípade distribúcie Alza neupustí od svojich zaužívaných spôsobov. I lieky si ľudia môžu nechať priniesť do obľúbených AlzaBoxov.

„Okrem liekov na predpis, ktoré sa nemôžu predávať online, je tu všetko...," hovorí jeden z členov predstavenstva spoločnosti. Po boku voľnopredajných liekov majú zákazníci v ponuke napríklad aj doplnky stravy či zdravotnícke potreby. Aktuálne Alza ešte čaká, či nastane zmena v českej legislatíve, ktorá by umožnila internetovým obchodom doručovať aj lieky na recept.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Populárny e-shop nie je prvým, ktorý prišiel s myšlienkou internetového predaja liečiv. Z konkurencie dominujú najmä veľké lekárenské reťazce Dr.Max či Benu, ktorých výhodou oproti Alze je existencia kamenných predajní.

Celý proces zatiaľ podlieha testovaniu a je určený len pre český trh. Alza sa v najbližšej dobe nechystá rozvíjať podobný koncept na Slovensku alebo v iných krajinách, kde pôsobí. Túto možnosť však do budúcnosti nevylučuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia