Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
včera 5. októbra 2024 o 18:04
Čas čítania 0:38

Opera SND má nového riaditeľa. Predošlý odstúpil pre neakceptovateľnú situáciu, ktorú spôsobilo vedenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rastislav Štúr sa stane riaditeľom od 15. októbra.

  • Novým riaditeľom Opery SND sa stane Rastislav Štúr. Na post ho k 15. októbru vymenuje generálna riaditeľka Slovenského národného divadla Zuzana Ťapáková.
  • Riaditeľom Umelecko-dekoračných dielní SND sa stal Peter Čanecký. 
  • Štúr patrí podľa SND k výrazným umeleckým osobnostiam Slovenska a v Opere SND debutoval v roku 1996.

Citát: „Som nesmierne rada, že obaja páni, významné umelecké osobnosti, prijali moju ponuku a vracajú sa do SND, kam svojím pôsobením určite patria. Verím, že aj vďaka nim bude SND ako hrdá a elegantná inštitúcia prosperovať a prinášať ľuďom čoraz kvalitnejšie umelecké zážitky,“ uviedla Ťapáková.

Širší kontext: Bývalý riaditeľ Opery Slovenského národného divadla Martin Leginus rezignoval na funkciu riaditeľa v auguste 2024. Ako dôvod uviedol neakceptovateľnú a neudržateľnú situáciu, do ktorej SND priviedlo rezortné vedenie. 

V Slovenskom národnom divadle dochádza aj k ďalším zmenám na riadiacich postoch. Za riaditeľa Úseku generálneho riaditeľa bol k 1. októbru vymenovaný Ladislav Mackanič a riadením útvaru ekonomiky je poverená Božena Horná.

Prečítaj si aj tieto články: 

21. augusta 2024 o 11:33 Čas čítania 0:38 AKTUÁLNE: Riaditeľ Opery SND rezignoval. Dôvodom je neakceptovateľná situácia v divadle AKTUÁLNE: Riaditeľ Opery SND rezignoval. Dôvodom je neakceptovateľná situácia v divadle
2. októbra 2024 o 17:41 Čas čítania 1:14 Ministerka Šimkovičová pripravuje zrušenie SNG či SNM, tvrdí Kultúrny štrajk. Všetko prebieha v tichosti, odkazujú Ministerka Šimkovičová pripravuje zrušenie SNG či SNM, tvrdí Kultúrny štrajk. Všetko prebieha v tichosti, odkazujú
2. októbra 2024 o 16:22 Čas čítania 3:38 Štrajkový výbor STVR posiela list prezidentovi Pellegrinimu. Upozorňujú na situáciu v rezorte kultúry či rodinkárstvo Štrajkový výbor STVR posiela list prezidentovi Pellegrinimu. Upozorňujú na situáciu v rezorte kultúry či rodinkárstvo
ŠTÚR
Zdroj: TASR/Martin Bauman
Domov
Zdieľať
Diskusia