Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
dnes 7. októbra 2024 o 15:53
Čas čítania 0:44

Európu čoskoro zasiahne hurikán. Počasie ovplyvní aj na území Slovenska

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hurikán na naše územie prinesie dážď a vietor.

  • Európu čoskoro zasiahne hurikán Kirk. Jadro hurikánu sa preženie cez severné Francúzsko, štáty Beneluxu, severným Nemeckom a Dánskom.
  • Počasie na Slovensku a v Česku ovplyvní vo štvrtok. Na našom území sa prejaví dažďom a vetrom, ktorý sa bude pohybovať maximálne do 75 km/h.

Citát:„Keď sa hurikán, teda tropická cyklóna, presunie do chladnejších oblastí, môže sa zmeniť na extratropickú depresiu. K tomu dochádza, keď sa hurikán presunie z teplých vôd do miernych zemepisných šírok, ako je Európa, kde sú nižšie teploty. Stratí svoje tropické vlastnosti, pretože už nie je živený teplým oceánom,“ povedal pre denník Bild Dominik Jung, meteorológ z webu Wetter.net.

Širší kontext: Hurikán Kirk sa dnes preženie nad Azorskými ostrovmi a posunie sa smerom k pobrežiu Európy. Meteorológovia uvádzajú, že poryvy vetra budú v nárazoch dosahovať rýchlosť až 270 km/h.

Prečítaj si aj tieto články:

7. októbra 2024 o 8:48 Čas čítania 0:37 VEĽKÁ PREDPOVEĎ NA ZIMU: Meteorológovia neočakávajú bežnú zimu, udrie La Niña. Predpoveď mnohých sklame (+ mapa) VEĽKÁ PREDPOVEĎ NA ZIMU: Meteorológovia neočakávajú bežnú zimu, udrie La Niña. Predpoveď mnohých sklame (+ mapa)
3. októbra 2024 o 19:02 Čas čítania 0:32 Pre ničivý hurikán v USA zostalo viacero domácností bez internetu. Ľudia tak vykúpili filmy na DVD a deti sa hrali na ihrisku Pre ničivý hurikán v USA zostalo viacero domácností bez internetu. Ľudia tak vykúpili filmy na DVD a deti sa hrali na ihrisku
19. septembra 2024 o 16:30 Čas čítania 0:26 V Európe čoskoro udrie La Niña. Meteorológovia varujú pred chladnou a zasneženou zimou V Európe čoskoro udrie La Niña. Meteorológovia varujú pred chladnou a zasneženou zimou
Späť
Zdieľať
Diskusia