Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 8. októbra 2024 o 8:00
Čas čítania 0:40

Kremeľ môže na Ukrajinu poslať nové vojenské jednotky. KĽDR sa možno pridá k ruským vojakom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

KĽDR môže nasadiť vojenské jednotky na Ukrajinu.

  • Severná Kórea v budúcnosti môže vyslať príslušníkov svojich pravidelných ozbrojených síl na Ukrajinu, aby v bojoch podporili Rusko.
  • Juhokórejský minister obrany Kim Jong-hjun uviedol, že Pchjongjang a Moskva prehlbujú vojenskú spoluprácu od začiatku celoplošnej invázie na Ukrajinu.

Prečo je to dôležité: Úvaha juhokórejského ministra prichádza v čase, keď KĽDR posilňuje vzťahy s Ruskom, čo zdôrazňuje bilaterálna dohoda, ktorá zahŕňa aj doložku o vzájomnej obrane. Dohodu podpísali lídri oboch krajín Kim Čong-un a Vladimir Putin na júnovom stretnutí.

Citát:„Rusko a Severná Kórea podpísali vzájomnú zmluvu podobnú vojenskému spojenectvu, možnosť takéhoto nasadenia je preto veľmi pravdepodobná,“ povedal juhokórejský minister obrany poslancom počas výstupu v parlamente.

Širší kontext: V tejto súvislosti Kim uviedol, že nedávna správa o úmrtí severokórejských vojakov na Ruskom okupovanom území neďaleko východoukrajinského mesta Doneck je pravdepodobne tiež pravdivá.


Jonhap pripomína, že minulý týždeň denník Kyiv Post s odvolaním sa na spravodajské zdroje informoval, že pri ukrajinskom raketovom útoku vo štvrtok zahynulo šesť severokórejských dôstojníkov a traja ďalší sa zranili.

Prečítaj si aj tieto články: 

1. októbra 2024 o 8:36 Čas čítania 1:07 Putin nariadil, aby na jeseň do ruskej armády povolali 133-tisíc nových vojakov. Zbraň dostanú do rúk aj 18-roční Putin nariadil, aby na jeseň do ruskej armády povolali 133-tisíc nových vojakov. Zbraň dostanú do rúk aj 18-roční
26. septembra 2024 o 10:20 Čas čítania 0:49 Slovensko musí byť pripravené na jadrový incident na Ukrajine, varuje Pellegrini. Vyzýva dozorné orgány na zvýšenie pohotovosti Slovensko musí byť pripravené na jadrový incident na Ukrajine, varuje Pellegrini. Vyzýva dozorné orgány na zvýšenie pohotovosti
7. októbra 2024 o 18:11 Čas čítania 0:21 Ukrajina nepredĺži dohodu o tranzite ruského plynu do Európy. Rusko chcú odstrihnúť od ziskov Ukrajina nepredĺži dohodu o tranzite ruského plynu do Európy. Rusko chcú odstrihnúť od ziskov
Domov
Zdieľať
Diskusia