Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
dnes 8. októbra 2024 o 17:19
Čas čítania 0:28

Pellegrini pohrozil vláde, že nepodpíše konsolidačný balíček. Prezident nesúhlasí s niektorými časťami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na tlačovej konferencii spomínal stav slovenského zdravotníctva.

  • Peter Pellegrini na tlačovej konferencii uviedol, že môže vrátiť konsolidačný balíček v častiach, ktoré sa týkajú platov zdravotníkov.
  • Prezident uviedol, že bude do posledného dňa sledovať, či vláda so zdravotníkmi rokuje a hľadá kompromis, aby sa zmiernil konflikt, ktorý nastal.
  • Škrtanie rastu platov lekárov aj sestier podľa neho spôsobí kolaps slovenského zdravotníctva.

Citát:„Nemyslím si, že je dnes najvhodnejšie vytvárať takéto napätie medzi našimi zdravotníkmi prostredníctvom rozhodnutia konsolidačného balíčka, kde v jednom svojom opatrení siaha na dohodnutú valorizáciu a rast platov sestier a lekárov,“ povedal Pellegrini.

Širší kontext: Pellegrini v utorok rokoval so zástupcami zdravotníckeho sektora. Na tlačovke spomínal aj stav slovenského zdravotníctva. Prezident uviedol, že situácia je kritická aj v iných štátoch, no tie aspoň majú financie na ich prilákanie.

PELLEGRINI
Zdroj: TASR / Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia