Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
dnes 10. októbra 2024 o 16:57
Čas čítania 0:47

Minister zdravotníctva Šaško prezradil svoje plány. Kritizuje „šarlatánov“ a posvietiť si chce na zdravotné poisťovne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Novovymenovaný minister Šaško považuje za dôležité, aby boli jeho rozhodnutia robené na základe dát, vedeckých faktov a na princípoch modernej medicíny.

  • Novovymenovaný minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas-SD) chce okamžite vstúpiť do rokovaní so zdravotníkmi s cieľom hľadať kompromis pri návrhu konsolidačných opatrení. Uviedol to po svojom štvrtkovom vymenovaní do funkcie v Prezidentskom paláci.
  • Jeho hlavným cieľom je, aby sa o pacienta mal kto starať a aby bolo zdravotníctvo službou pre ľudí, nie „biznisom pre vyvolených“.
  • Nový šéf rezortu má zámer veľmi dôkladne sa venovať finančným tokom v sektore, pričom sa chce zamerať hlavne na zdravotné poisťovne. Zároveň skritizoval neodborný prístup k medicíne a šarlatánstvo.

Citát: „Budem odmietať to, čo sa stáva čoraz viac populárnejšie, a to návrat k nejakému tmárstvu alebo šarlatánstvu, alebo odmietaniu všeobecného pokroku medicíny,“ vyhlásil Šaško. 

Širší kontext: Prezident Peter Pellegrini vo štvrtok vymenoval Kamila Šaška za ministra zdravotníctva. Šaško pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva, vláda ho z tejto pozície v stredu odvolala. Vo funkcii nahradil Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD). Tá svoje rozhodnutie odísť odôvodnila tým, že necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Šaško považuje za dôležité, aby boli jeho rozhodnutia robené na základe dát, vedeckých faktov a na princípoch modernej medicíny. Chce sa preto obklopiť rešpektovanými expertmi z medicínskej oblasti.

Domov
Zdieľať
Diskusia