Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
včera 11. októbra 2024 o 7:31
Čas čítania 0:24

Žilinskí pacienti čakajú na operáciu roky. Vláda vyčlenila na riešenie alarmujúcej situácie päť miliónov eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda vyčlenila na opravu nemocnice päť miliónov eur, ktoré poputujú na opravu dvoch pavilónov a zriadenie troch nových operačných sál.

Žilinská nemocnica roky bojuje s nedostatkom priestorov. Vážne nedostatky obmedzujú plynulosť operácií. Pacienti čakajú na sľúbené operácie viac ako dva roky, informujú tvnoviny.sk.

Najväčší problém nastáva pri výmene bedrových či kolenných kĺbov. „Je okolo 700-800 ľudí, ktorí čakajú v poradovníku. Čakacia doba je vyše dvoch rokov, čo je v dnešnej dobe nepredstaviteľné,” informoval riaditeľ žilinskej nemocnice Juraj Kacian.

Vláda vyčlenila na opravu nemocnice päť miliónov eur, ktoré poputujú na opravu dvoch pavilónov a zriadenie troch nových operačných sál. Najstaršie nemocničné oddelenie postavili v roku 1914.

Začiatok stavebných prác naplánovali na február budúceho roka. Finálnu podobu zrekonštruovanej nemocnice by mali navštíviť prví pacienti začiatkom roka 2026.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo
Domov
Zdieľať
Diskusia