Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
dnes 14. októbra 2024 o 18:59
Čas čítania 0:41

V bratislavskej nemocnici dalo počas troch mesiacov výpoveď až 12 lekárov. Klinika aj tak naďalej pokračuje v činnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Klinika naďalej poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom a výučbu študentom.

  • Na gastroenterologickej klinike v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke podalo od júla do septembra výpoveď 12 lekárov.
  • Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) deklaruje, že klinika naďalej pokračuje v činnosti.

Citát: „Gastroenterologická klinika Slovenskej zdravotníckej univerzity a UNB v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda pokračuje vo svojej činnosti. Naďalej poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom a výučbu študentom. Na pracovisku zostáva pracovať šesť atestovaných a jeden neatestovaný lekár, s tým, že služby sú zabezpečené v spolupráci s lekármi z Internej a Chirurgickej kliniky na zdieľaných lôžkach,“ priblížila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Širší kontext: Hovorkyňa dodala, že v rámci UNB existujú ďalšie tri pracoviská, ktoré vykonávajú určité spektrum gastroenterologických výkonov, a to v Ružinove, na Kramároch a v Starom Meste.

Viacerí lekári a zdravotnícky personál gastroenterologickej kliniky v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda podali výpovede koncom januára. Od 1. apríla mali pôsobiť na novej klinike v Nemocnici svätého Michala v Bratislave (UN-NsM). Väčšina z nich nakoniec v marci svoje výpovede stiahla a zostala pracovať na klinike.

Prečítaj si aj tieto články:

13. októbra 2024 o 15:40 Čas čítania 0:57 Šutaj Eštok skritizoval Kotlárovu správu o pandémii. Verí, že má sebareflexiu a neodovzdá ju Šutaj Eštok skritizoval Kotlárovu správu o pandémii. Verí, že má sebareflexiu a neodovzdá ju
12. októbra 2024 o 16:40 Čas čítania 0:38 Detská pohotovosť v Šali definitívne končí. Ministerstvo zdravotníctva nepresvedčila petícia ani desiatky rokovaní Detská pohotovosť v Šali definitívne končí. Ministerstvo zdravotníctva nepresvedčila petícia ani desiatky rokovaní
12. októbra 2024 o 10:40 Čas čítania 0:51 V systéme záchrannej zdravotnej služby nastanú zmeny. Záchranári tvrdia, že môžu pacientov stáť život V systéme záchrannej zdravotnej služby nastanú zmeny. Záchranári tvrdia, že môžu pacientov stáť život
operácia, lekárka
Zdroj: Unsplash/Artur Tumasjan
Domov
Zdieľať
Diskusia