Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
dnes 19. októbra 2024 o 15:57
Čas čítania 0:28

Hlas-SD chce zmeniť volebný systém. Posilniť chcú najmä regióny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O zmenách informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Koaličná strana Hlas-SD chce na budúci rok predstaviť návrh zmeny volebného systému. Uviedol to jej líder a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok po sobotňajšej programovej konferencii strany v Liptovskom Mikuláši. Avizoval, že chcú posilniť regióny.


„Slovenské regióny sa budú mať lepšie, ak budú rozhodovať sami o sebe. O osude Slovenska nemôže predsa rozhodovať len Bratislava. Hlas chce vrátiť skutočnú moc našim slovenským regiónom. Preto verejne oznamujem, že Hlas na budúci rok predstaví nový a oveľa spravodlivejší volebný systém. Predstavíme ho bez ohľadu na to, akých politických reakcií sa dočkáme, pretože to urobíme kvôli ľuďom,“ povedal.


Detaily návrhu Šutaj Eštok nekonkretizoval. „Dôležitý je princíp, ktorý znie, aby každý jeden slovenský región mal priamo zastúpeného svojho poslanca v Národnej rade SR,“ uzavrel.

Domov
Zdieľať
Diskusia