Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 22. októbra 2024 o 6:49
Čas čítania 0:43

Seniori môžu využívať nový bezplatný portál. Pomôže im pri informáciách o dôchodkoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Seniori môžu využívať nový portál na vyhľadávanie údajov o sociálnych službách.

  • Seniori môžu využívať nový bezplatný online portál ligapreseniorov.sk, ktorý poskytuje informácie o sociálnych službách, dôchodkoch či finančných príspevkoch.
  • Cieľom portálu je lepšia dostupnosť informácií pre seniorov.
  • Na Slovensku je podľa riaditeľky občianskeho združenia Vetulus viac ako 1,5 milióna seniorov, pričom mnohí z nich majú problém s vyhľadávaním informácií o sociálnej, finančnej a zdravotnej pomoci z rôznych zdrojov.

Citát: „Na Slovensku máme 1,8 milióna poberateľov rôznych dôchodkových dávok a naším cieľom je, aby sa dostali k potrebným informáciám včas a v zrozumiteľnej podobe. Aj preto vítame takéto aktivity, ktoré našim poistencom prinášajú komplexný servis takpovediac pod jednou strechou," dodal hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

Širší kontext: Online portál je rozdelený do šiestich sekcií, a to na dôchodok, sociálnu pomoc, zariadenia so starostlivosťou a iné sociálne služby, finančné príspevky, dôležité informácie a zdravie. Podporilo ho aj Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, ktoré v sekcii finančných príspevkov vytvorilo pre dôchodcov informácie o rôznych finančných príspevkoch, na ktoré majú žiadatelia nárok. Portál zároveň spája všetky vyššie územné celky, vďaka čomu majú seniori z rôznych samosprávnych krajov prístup k informáciám na základe svojho bydliska.

liga pre seniorov
Zdroj: Liga pre seniorov
Domov
Zdieľať
Diskusia