Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
včera 24. októbra 2024 o 17:08
Čas čítania 0:40

Tisícky Slovákov si kúpili falošné vstupenky od mladíka zo Zvolena. Zarobil si takto pol milióna eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Páchateľ používal takzvané biele kone na zakladanie účtov, získavanie mobilných čísel a vozidiel.

  • Muž zo Zvolenského okresu predával lístky na športové i kultúrne podujatia, poškodení však po zaplatení nikdy nedostali vstupenky. Na základe rozhodnutia súdu je 24-ročný muž stíhaný väzobne.
  • Podľa hovorcu Prezídia Policajného zboru SR Romana Hájeka poškodil podvodník odhadom viac ako 2 000 ľudí a celková škoda presahuje sumu 500 000 eur.

Citát: „Obete pochádzajú nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia," objasnil Hájek s tým, že sa snažia identifikovať aj ďalšie.


Širší kontext: Trestnými činmi boli podvodné predaje lístkov na športové a kultúrne podujatia prostredníctvom jedného zo slovenských inzertných portálov. Boli to napríklad akcie ako Majstrovstvá sveta v hokeji, zápasy Ligy majstrov, koncerty Coldplay a Taylor Swift.

Páchateľ používal takzvané biele kone na zakladanie účtov, získavanie mobilných čísiel a vozidiel. Cez ne následne preposielal peniaze. Táto činnosť mala medzinárodný presah.

Podľa hovorcu začiatkom tohto týždňa bola v okrese Zvolen v tejto súvislosti akcia. Policajti urobili niekoľko prehliadok domov a iných priestorov, pri ktorých zaistili dôkazy pre vznesenie obvinenia 24-ročného muža. Obvinený je z prečinu legalizácie výnosov z trestnej činnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia