Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 26. októbra 2024 o 16:22
Čas čítania 0:46

K novej verzii hymny sa vyjadrila aj známa hudobníčka. Ostro kritizuje Rózsovu spoluprácu so Šimkovičovou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rózsa tvrdí, že politika pre neho nie je relevantná, pokiaľ ide o umeleckú tvorbu.

  • Slovenská hudobníčka Dorota Nvotová sa pri písaní blogu ostro vyjadrila proti hudobníkovi Oskarovi Rózsovi, ktorý spolupracuje s Ministerstvom kultúry na novom aranžmáne slovenskej hymny.
  • Podľa Nvotovej je Rózsovo rozhodnutie vnímané ako podkopanie snáh kultúrnej obce, ktorá je v konflikte s ministerkou Martinou Šimkovičovou. Nvotová vníma Rózsovu spoluprácu s ministerstvom ako zradu, najmä v čase, keď mnohí umelci bojujú za ochranu kultúry.
  • Rózsa na kritiku reagoval v online videu, kde obhajoval svoje rozhodnutie. Tvrdí, že jeho cieľom je vytvoriť dielo, ktoré by prežilo súčasnú politickú garnitúru, a že politika nie je pre neho relevantná, pokiaľ ide o umeleckú tvorbu.

Širší kontext: Rózsa tiež naznačil, že Nvotová využíva svoje známe meno, čím sa situácia ešte viac vyostrila. Podľa neho sa umelci nemajú obmedzovať kvôli aktuálnym politickým sporom. Nvotová nakoniec vyjadrila obavu, že ďalšia reakcia na Rózsove vyjadrenia by len odvádzala pozornosť od vážnych problémov v oblasti kultúry.

25. októbra 2024 o 13:30 Čas čítania 3:08 Extrémne počasie na Slovensku a jeho budúcnosť: Teplotný stres, absencia snehu či nedostatok vody. Mnohé lokality budú trpieť Extrémne počasie na Slovensku a jeho budúcnosť: Teplotný stres, absencia snehu či nedostatok vody. Mnohé lokality budú trpieť

Upozornila na plánované hromadné prepúšťania na ministerstve kultúry a pamiatkovom úrade, ktoré považuje za dôležitý problém, na ktorý by sa mali sústrediť. Aj napriek tomu však nezabudla poznamenať, že Rózsa vo videu použil osobné útoky, ktorým sa ona sama vyhla.

Ak chceš vedieť vaic, prečítaj si tiež: 

23. októbra 2024 o 15:14 Čas čítania 0:29 Nové znenie slovenskej hymny prinesie viaceré veľké zmeny. Skladateľ Rózsa uviedol, že Slovákov čakajú prekvapenia Nové znenie slovenskej hymny prinesie viaceré veľké zmeny. Skladateľ Rózsa uviedol, že Slovákov čakajú prekvapenia
23. októbra 2024 o 19:31 Čas čítania 0:40 Šimkovičová objednala od roľníka bezpečnostné kamery za viac ako 50-tisíc eur, tvrdí exministerka kultúry Milanová Šimkovičová objednala od roľníka bezpečnostné kamery za viac ako 50-tisíc eur, tvrdí exministerka kultúry Milanová
7. októbra 2024 o 13:59 Čas čítania 1:15 Nová riaditeľka SND odmietla hosťovanie českého divadla na festivale Drama Queer. Organizátori hovoria o cenzúre a diskriminácii Nová riaditeľka SND odmietla hosťovanie českého divadla na festivale Drama Queer. Organizátori hovoria o cenzúre a diskriminácii
Domov
Zdieľať
Diskusia