Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová SITA
dnes 27. októbra 2024 o 14:27
Čas čítania 0:57

Vodiči počas sviatkov natankujú lacnejšie ako vlani. Koľko zaplatia motoristi za palivo?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cena nafty by sa mala udržať naďalej pod 1 eurom a 45 centami.

Slovenskí motoristi majú dôvod na spokojnosť. Počas sviatkov Všetkých svätých natankujú lacnejšie ako vlani. Analytik J&T Banky Stanislav Pánis, ceny benzínu na našich čerpacích staniciach by nemali výrazne rásť nad 1 euro a 50 centov, pričom vidí priestor pre návrat k tejto úrovni. Cena nafty by sa mala udržať naďalej pod 1 eurom a 45 centami.

„To znamená, že počas sviatkov Všetkých svätých a Pamiatky zosnulých budeme tankovať zhruba o 10 centov lacnejší benzín a približne o 25 centov lacnejšiu naftu ako v minulom roku,“ podotkol Pánis.

Domáce ceny palív sa po predchádzajúcom raste cien palív v Rotterdame opäť zvýšili. Analytik 365.bank Tomáš Boháček očakáva, že posledná rastová vlna na cenách ropy sa už do cien premietla a v najbližšom období výraznejšia zmena cien nenastane. „Pokiaľ sa potvrdí náš výhľad postupného poklesu cien ropy po odznení geopolitických rizík, pokles cien by sa mal ukázať opäť aj v koncových cenách pre motoristov,“ uviedol Boháček.

Ceny palív by mali podľa Pánisa ostať relatívne stabilné aj v okolitých krajinách. Najlacnejšie bude možno benzín natankovať v okolitých krajinách EÚ v Česku a Poľsku, kde sa ceny v najbližšom čase zrejme udržia okolo 1 eura a 40 centov, či mierne nad týmito úrovňami. V Rakúsku by sa mala držať jeho cena okolo 1 eura a 50 centov podobne ako v Maďarsku a Chorvátsku, pričom v Slovinsku by sa mala jeho cena udržať mierne pod touto okrúhlou hranicou.

Prečítaj si aj tieto články:

21. októbra 2024 o 18:25 Čas čítania 1:54 Slováci tankujú najdrahší benzín v regióne strednej Európy. Podľa analytikov sa však zdražovanie na slovenských pumpách zastaví Slováci tankujú najdrahší benzín v regióne strednej Európy. Podľa analytikov sa však zdražovanie na slovenských pumpách zastaví
27. októbra 2024 o 11:55 Čas čítania 0:12 Tunel Sitina v noci na nedeľu obojsmerne uzavrú. Vodiči musia využiť alternatívne trasy Tunel Sitina v noci na nedeľu obojsmerne uzavrú. Vodiči musia využiť alternatívne trasy
21. októbra 2024 o 19:55 Čas čítania 1:52 Na slovenskom trhu s ojazdenými vozidlami sa môžu začať objavovať zaplavené autá. Odborníci radia, ako nenaletieť podvodníkom Na slovenskom trhu s ojazdenými vozidlami sa môžu začať objavovať zaplavené autá. Odborníci radia, ako nenaletieť podvodníkom
tankovanie, benzin, čerpacia stanica, čerpačka
Zdroj: PxHere
Domov
Zdieľať
Diskusia