Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. apríla 2023 o 20:45
Čas čítania 0:32

Slovenská S-300 stále pomáha na Ukrajine. Opísali, ako sa jej darí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajina Slovákom vyjadrila obrovskú vďaku.

Ukrajinský veľvyslanec Myroslav Kastran potvrdil, že slovenská S-300 je plne funkčná a neustále pomáha chrániť Ukrajinu. Zároveň sa poďakoval Slovensku, že Ukrajinu podporuje, píše Pravda.

„Môžem potvrdiť na základe včerajšej informácie ministra obrany Ukrajiny, že systém S-300 dodaný Slovenskou republikou stále funguje. Zároveň môžem potvrdiť to, čo ste aj viacerí publikovali, že jeden systém Zuzana 2 bol zničený, všetky ostatné fungujú,“ povedal na tlačovej konferencii minister obrany Jaroslav Naď.

Slovensko Ukrajinu podporuje naďalej

Naď takisto zdôraznil, že Slovensko Ukrajinu podporuje materiálne aj výcvikom vojakov. Zdôraznil, že aj vďaka Slovensku a dodanej S-300 sa ukrajinskej armáde podarilo zachrániť množstvo životov. 

„Naozaj sme počuli na každom stretnutí, ako sú vďační za to, že výrazným spôsobom ochraňuje a je veľmi úspešná. Počul som dokonca štatistiku jej nasadenia a naozaj môžem povedať, že zachránila určite veľké množstvo životov,“ povedal Naď.

Domov
Zdieľať
Diskusia