Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
23. apríla 2023 o 18:12
Čas čítania 1:04

Dôchodca zaplatil 17 500 libier za cestu okolo sveta. Loď ho v polovici cesty nechala na jednej zo svojich zastávok

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V polovici cesty sedemdesiatnikovi zakázali pokračovať pre podozrenie zo zhoršenia zdravotného stavu.

Dôchodca Christopher Chapel zaplatil 17 500 libier za cestu okolo sveta, na ktorú sa vydal začiatkom tohto roka. V polovici cesty blízko Filipín však 72-ročnému mužovi prišlo zle, a tak ho poslali na lekársku prehliadku. Napokon tam ostal uviaznutý na niekoľko týždňov a už sa nemohol vrátiť. Píše o tom Ladbible.


V polovici cesty Chapel začal pociťovať nevoľnosť a závraty, a tak navštívil lodného lekára, ktorý mu povedal, že ho nepustí späť na palubu, kým sa nepodrobí niekoľkým testom. Chapel sa u lekára dozvedel, že má len ľahký úpal. Avšak, keď sa vrátil do prístavu, loď tam už nebola.

Chapel a jeho znepokojená 51-ročná neter Karen Williamsová kontaktovali organizátorov plavby P&O a cestovnú poisťovňu, kde im povedali, že Chapel je v kritickom zdravotnom stave, ktorý skomplikoval jeho návrat.

Zdravotníci s ním cestovali zbytočne

Lekári tvrdili, že do Manily nemôže letieť, a tak túto časť cesty absolvoval loďou. Zvyšok cesty sa dopravil lietadlom v sprievode zdravotníkov. „Lekári nerozumeli, prečo so mnou museli ísť. Dali mi len diazepam na upokojenie nervov a nič iné mi nebolo,“ skonštatoval sedemdesiatnik.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

„Vyzerá to ako komický prešľap. Človek, ktorý ma poslal preč z lode, ma ani nevyšetril a musel vedieť, že vyšetrenia v nemocnici budú trvať dlhšie ako čas, ktorý strávi loď v prístave. Ak ide o kritickú zdravotnú situáciu, ako stále tvrdí spoločnosť P&O, prečo mi o tom nepovedali viac alebo mi neukázali ich lekársku správu?“ sťažoval sa Chapel na to, že ho nielen nechali na ostrove, ale mu zrejme aj zatajili zdravotný stav.

Muž je v súčasnosti doma a čaká na batožinu. Hovorca spoločnosti P&O Cruises potvrdil, že uhradia náklady na jej vrátenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia