Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
24. apríla 2023 o 7:50
Čas čítania 0:40

PREHĽAD: Počasie na Slovensku sa prudko zmení, slnečné lúče vystriedajú búrky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na naše územie sa z Rakúska a Česka blíži studený front, ktorý prinesie oblačnosť a búrky.

Po mimoriadne teplom a slnečnom víkende prichádza zmena počasia. Na naše územie dorazil z Rakúska a Česka studený front, ktorý so sebou prináša oblačnosť a búrky, píše iMeteo. V pondelok môžeme očakávať najvýraznejšie zrážky, neskôr dôjde aj k ochladeniu.

Priprav sa na ochladenie

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) informuje, že v pondelok bude oblačno až zamračené. Cez deň sa na viacerých miestach vyskytne dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Najvyššia denná teplota bude 12 až 17 °C, na juhozápade a Zemplíne miestami okolo 19 °C.

Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor, na západe postupne prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h). Cez deň padne asi 5 mm zrážok.

V utorok nás čaká výraznejšie ochladenie. Najvyššia denná teplota bude od 9 do 14 °C, na západe a miestami v Banskobystrickom kraji 14 až 18 °C. Bude oblačno až zamračené. Na viacerých miestach dážď alebo prehánky, ojedinele búrky. Fúkať bude slabý vietor.

V stredu bude na juhu maximálne 17 °C, vo štvrtok 16 °C. Bude veľká oblačnosť, miestami prehánky.

Domov
Zdieľať
Diskusia