Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. apríla 2023, 18:15
Čas čítania 0:45

AKTUÁLNE: V Bani Nováky došlo k výbuchu. Hlásia ťažko zranených

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na miesto smerujú všetky záchranné zložky.

V Bani Nováky došlo v stredu podvečer pravdepodobne k výbuchu. Pre TASR to potvrdila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Na miesto podľa nej smerujú všetky záchranné zložky. Zdravotní záchranári informovali, že dostali hlásenie o výbuchu plynu v bani. Evidujú viacero zranených, z toho päť ťažko.


Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová pre TASR potvrdila, že krátko po 17.00 h prijali informáciu o tom, že v bani vybuchol plyn a na mieste sa nachádza väčší počet zranených.


„Záchranná akcia pod zemou bola v réžii Banskej záchrannej služby, zranených na povrchu prevzali záchranári. Aktuálne posádky ošetrujú päť ťažko zranených a jedného ľahšie zraneného a pripravujú ich na prevoz do nemocníc alebo na špecializované pracoviská,“ spresnila Krčová.


Na miesto smerujú štyri posádky leteckých záchranárov z Nitry, Banskej Bystrice, Trenčína a Žiliny.

Polícia neskôr na sociálnej sieti informovala, že v podzemí došlo pravdepodobne k vyhoreniu metánu, pričom na mieste hlásili viacero zranených osôb.

Informáciu o vyhorení metánu v podzemí potvrdil i Mikulec s tým, že všetky záchranné zložky sú podľa neho na mieste. V plnom nasadení sú aj zložky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, v pohotovosti sú aj hasiči.

Domov
Zdieľať
Diskusia