Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
29. apríla 2023, 10:00
Čas čítania 0:35

Štát pre dôchodcov pripravil až 260 miliónov eur. Vyše 800-tisíc seniorom ich vyplatia už v máji

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na túto skutočnosť poukázal štátny tajomník Ministerstva financií SR Marcel Klimek.

Ministerstvo financií Slovenskej republiky dnes uvoľnilo 260 miliónov eur pre viac ako 800-tisíc dôchodcov. Peniaze by im mali byť vo forme finančného príspevku vyplatené už v máji, priblížil štátny tajomník rezortu financií Marcel Klimek.

„Dnes sme na ministerstve financií uvoľnili 260 miliónov eur pre Sociálnu poisťovňu na vyplatenie tzv. rodičovského bonusu v máji. Ku klasickému dôchodku tak v tomto roku naši seniori dostanú desiatky až stovky eur navyše,“ informoval Klimek v statuse.

Maximálna mesačná výška rodičovského bonusu bude tento rok predstavovať 21,80 eura. Dočasne poverený minister práce Milan Krajniak zároveň počas tlačovej konferencie uviedol, že tento rok dostanú dôchodcovia celý príspevok naraz, teda v jednej sume za rok. Od ďalšieho roka by sa mal rodičovský bonus vyplácať už klasicky, teda mesačne.

Výška, v akej vám dôjde rodičovský bonus, závisí od hrubého príjmu vašich detí. Mesačná suma príspevku však predstavuje 1,5 percenta z jednej dvanástiny celoročného zárobku vášho dieťaťa.

Domov
Zdieľať
Diskusia