Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. apríla 2023, 9:59
Čas čítania 0:58

Prezident Zelenskyj: Radšej budem bojovať až do konca, než aby som sa dal zajať. To by bola potupa

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Odmieta aj názory, že by radšej spáchal samovraždu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj mal pri sebe zbraň a spolu so svojimi najbližšími spolupracovníkmi by bol bojoval až do konca v prípade, že by Rusi na začiatku vojny vtrhli do jeho sídla v hlavnom meste Kyjev. Zelenskyj to uviedol v rozhovore pre televíznu stanicu 1+1, ktorý zverejnili v sobotu. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

„Viem strieľať. Dokážete si predstaviť titulok: Prezidenta Ukrajiny zajali Rusi? To je potupa. Domnievam sa, že by to bola potupa,“ povedal Zelenskyj.

Jednotky ruskej tajnej služby sa podľa ukrajinských predstaviteľov v prvých dňoch po začiatku invázie na Ukrajinu (24. februára 2022) pokúsili preniknúť do Kyjeva. Boli však porazené a nepodarilo sa im dostať na Bankovú ulicu v centre hlavného mesta, kde sídlia kancelárie ukrajinského prezidenta.

Ďalšie ruské jednotky zaútočili na predmestia ukrajinskej metropoly, neboli však schopné postupovať ďalej, píše Reuters. Ukrajinskí predstavitelia informovali aj o niekoľkých neúspešných pokusoch o sabotáž v Kyjeve. „Myslím si, že ak by vnikli dovnútra, do administratívy, už by sme tu neboli,“ povedal Zelenskyj, pričom podľa Reuters nebolo bezprostredne jasné, ktoré ruské jednotky má konkrétne na mysli. Nikto by však podľa neho nebol zajatý, pretože by bojovali až do posledného muža.

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Na otázku, či pri sebe nosil strelnú zbraň a či trénoval jej použitie, odpovedal Zelenskyj kladne. Súčasne však odmietol názory, podľa ktorých by ju použil skôr na to, aby miesto prípadného zajatia radšej spáchal samovraždu. „Nie, nie, nie. To nie je na to, aby som sa sám zastrelil. To je na opätovanie paľby, celkom určite.“

Domov
Zdieľať
Diskusia