Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
30. apríla 2023, 16:39
Čas čítania 0:53

Český prezident Petr Pavel poslal ruským vojakom jasný odkaz. Napísal ho na húfnicu, ktorú Česko darovalo Ukrajine

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vlastnoručne ho napísal na armádnu techniku.

Český prezident Petr Pavel poslal ruským vojakom jasný odkaz. Počas návštevy  Dnepropetrovskej oblasti, ktorú absolvoval aj so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ho vlastnoručne napísal na armádnu techniku. Konkrétne na húfnicu, ktorú Česko darovalo Ukrajine.

V odkaze hlava štátu ruským vojakom hovorí, aby išli domov. Celý odkaz na fotografii, ktorú zazdieľal na Twitteri, nie je viditeľný, no zrejme sú tam slová „until it's too late“, teda kým nebude neskoro. „Poznám ten pocit. Vaša jednotka mieri na front, chcete ísť s nimi, chcete ísť príkladom. Ako veliteľ som svojim vojakom vždy stál po boku. Dnes to už nie je moja úloha. Prišiel som, aby som im dodal odvahu,“ napísal prezident na sociálnej sieti.

„Sme s vami. Pomstíte svojich padlých, získate späť svoju slobodu,“ povzbudzuje ukrajinskú armádu a znovu dodáva: „Russia, Go Home!“ 

Pavel a Čaputová navštívili Ukrajinu spoločne. V rámci svojej návštevy boli aj v meste Boroďanka, ktoré na začiatku invázie zničili ruské jednotky. Stretli sa so ženami, ktoré prežili znásilnenia ruskými vojakmi, či s rodičmi, ktorých deti deportovali do Ruska.

Domov
Zdieľať
Diskusia