Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. mája 2023 o 9:56
Čas čítania 0:29

Staré ešpézetky sa míňajú, vieme, odkedy budú dávať už len nové bez označenia okresu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Staré tabuľky si však môžeš nechať.

Polícia predpokladá, že zásoby pôvodných tabuliek s evidenčným číslom pre osobné a nákladné vozidlá sa minú približne v polovici júna. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Ako dodala, vplyv má aj to, že mnohí využívajú možnosť ponechať si staré tabuľky.

„Nové tabuľky s evidenčnými číslami bez označenia okresu sa vydávajú zatiaľ iba pri využití elektronických služieb, respektíve pri osobnom podaní v prípade, ak o to občan vyslovene požiada,“ priblížila hovorkyňa. Tabuľky iba v novom formáte pravdepodobne najskôr začnú vydávať v Bratislave, približne koncom mája.

Na snímke výroba nových EČV (evidenčných čísiel vozidiel) v automobilových opravovniach MV SR v Banskej Bystrici 2. februára 2023.
Na snímke výroba nových EČV (evidenčných čísiel vozidiel) v automobilových opravovniach MV SR v Banskej Bystrici 2. februára 2023. Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Od nového roka sa zaviedli celoslovenské evidenčné čísla vozidiel bez skratky okresu. Evidenčné čísla sú po novom viazané na vozidlo a nie na majiteľov, ruší sa aj dvojkrokový prepis vozidla. Tabuľky majú aj nový dizajn.

Domov
Zdieľať
Diskusia