Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
9. mája 2023 o 11:27
Čas čítania 0:35

Prvé slová nového premiéra Ľudovíta Ódora, ktorý akceptoval prezidentkinu ponuku. Toto odkazuje Slovákom pred náročným obdobím

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

K 14. máju sa Ľudovít Ódor vzdáva svojej funkcie viceguvernéra NBS a prijíma poverenie prezidentky viesť vládu odborníkov.

Prezidentka Zuzana Čaputová si vybrala viceguvernéra Národnej banky Slovenska Ľudovíta Ódora za budúceho premiéra Slovenska. Ódor teraz ponuku prezidentky akceptoval a do septembrových volieb bude viesť úradnícku vládu. Svojej aktuálnej funkcie viceguvernéra NBS sa vzdá k 14. máju.

Členom bankovej rady a zamestnancom NBS Ódor poďakoval za spoluprácu a pomoc pri budovaní modernejšej a medzinárodne uznávanej centrálnej banky.

„Rozhodnutie pani prezidentky vymenovať ma za predsedu vlády odborníkov je pre mňa cťou a zároveň veľkou zodpovednosťou. Slovensko sa dnes nachádza v neľahkej situácii a so svojím tímom urobíme všetko preto, aby sme krajinu priviedli k predčasným voľbám do NR SR a priniesli želaný pokoj, stabilitu, ale zároveň aj konštruktívnu odbornú diskusiu v témach, ktoré sú pre ľudí a krajinu dôležité,“ dodal Ľudovít Ódor.


Až do vymenovania bude Ľudovít Ódor naďalej vykonávať funkciu viceguvernéra NBS. K obsahovým prioritám prichádzajúcej úradníckej vlády sa podrobnejšie vyjadrí až v priebehu budúceho týždňa.

Ľudovít Ódor
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia