Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
11. mája 2023 o 17:03
Čas čítania 0:32

30-tisíc obchodníkov na Slovensku čaká zmena. Finančná správa ukončuje podporu Android aplikácie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aplikáciu finančnej správy VRP 2 aktuálne využíva priemerne 29 030 pokladníc týždenne. Obchodníci prostredníctvom aplikácie vydajú milióny pokladničných dokladov denne.

Finančná správa minulý rok na trh uviedla aplikáciu Virtuálna registračná pokladnica, ktorá obchodníkom umožňuje jednoduchú evidenciu tržieb. Od júla tohto roka však už nebude podporovať zariadenia s operačným systémom Android starším ako 5.0.2, upozorňuje FS na webe. 

Aplikáciu VRP 2 aktuálne využíva priemerne 29 030 pokladníc týždenne. Obchodníci prostredníctvom aplikácie vydajú milióny pokladničných dokladov denne.

Od júla 2023 si už používatelia s operačným systémom starším ako 5.0.2 nebudú môcť aktualizovanú verziu aplikácie nainštalovať.  

„Dôvodom je postupné obmedzovanie podpory spoločnosťou Google, keď je približne každý rok zrušená podpora najnižšej hlavnej verzie v5.x v roku 2024, v6.x v roku 2025, v7.x v roku 2026, ako aj z dôvodu nízkeho počtu používateľov zariadení s touto Android verziou,“ približuje FS. 

Podnikateľom, ktorí majú aj naďalej záujem o využívanie služieb aplikácie FS, odporúča používať zariadenia s operačným systémom Android 8.0 a vyššie.

pokladničný blok, kasa
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia