Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová
22. mája 2023 o 19:13
Čas čítania 0:59

Vyprážaný syr za 9 €, minipárky za 6 €. Slovenské vlaky zverejnili letné menu, ceny nepotešia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jedlá v reštauračných vozňoch v slovenských vlakoch sa cenovo začínajú podobať na menu v reštaurácii.

Železničná spoločnosť Slovensko predstavila nové letné menu pre svoje reštauračné vozne. Začína platiť od 22. mája. 

Nové menu sa cenovo nápadne podobá na bežné slovenské reštaurácie. Zákazníci v ňom môžu nájsť napríklad štyri kúsky minipárkov s balenou horčicou a kečupom za 5,90 €, hovädzí vývar s pečeňovými haluškami za 4,90 € alebo vyprážaný syr za 8,90 €. 

V ponuke sú ako mäsové jedlá, tak aj vegánske. Cestujúci majú na výber z raňajok, dvoch polievok, výberu zo street foodu, niekoľko hlavných jedál a niekoľko dezertov. Medzi hlavnými chodmi sú napríklad hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke (10,90 €), bravčový Cordon bleu (9,90 €) alebo kurací steak s parenou zeleninou (9,90 €). 

V jedálnom lístku pribudli napríklad aj šalát s kuracími nugetkami (7,40 €) a šalát s tofu (7,40 €). Pre ľudí, ktorí cestujú v skorých ranných hodinách, je tu veľký výber raňajok, napríklad obložený tanier, ktorý obsahuje topený syr, šunku, zeleninu, džem a maslo (6,20 €). Taktiež dva druhy sendvičov, jeden so syrom a s vajíčkom (3,00 €) a druhý s moravským mäsom (5,90 €).

Nové menu
Zdroj: wgske.sk

Menu zostavovala spoločnosť Wagon Slovakia Košice, ktorá má na starosti reštauračné služby vo vlakoch ZSSK, okrem hlavných jedál pridala do ponuky aj výber zo street foodu. Cestujúci môžu ochutnať tortillu s vaječnou omeletou (8,90 €) a zemiakové hranolky s čedarovým topingom (5,10 €).

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Iba máloktoré položky sa však cenovo pohybujú pod 4 €. Ak nepočítame s nápojmi, pod 4 € je možné zakúpiť si iba sendvič a dezert (3,90 €). Kompletné menu nájdeš v tomto odkaze

Domov
Zdieľať
Diskusia