Jedlá v reštauračných vozňoch v slovenských vlakoch sa cenovo začínajú podobať na menu v reštaurácii.
Železničná spoločnosť Slovensko predstavila nové letné menu pre svoje reštauračné vozne. Začína platiť od 22. mája.
Nové menu sa cenovo nápadne podobá na bežné slovenské reštaurácie. Zákazníci v ňom môžu nájsť napríklad štyri kúsky minipárkov s balenou horčicou a kečupom za 5,90 €, hovädzí vývar s pečeňovými haluškami za 4,90 € alebo vyprážaný syr za 8,90 €.
V ponuke sú ako mäsové jedlá, tak aj vegánske. Cestujúci majú na výber z raňajok, dvoch polievok, výberu zo street foodu, niekoľko hlavných jedál a niekoľko dezertov. Medzi hlavnými chodmi sú napríklad hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke (10,90 €), bravčový Cordon bleu (9,90 €) alebo kurací steak s parenou zeleninou (9,90 €).
V jedálnom lístku pribudli napríklad aj šalát s kuracími nugetkami (7,40 €) a šalát s tofu (7,40 €). Pre ľudí, ktorí cestujú v skorých ranných hodinách, je tu veľký výber raňajok, napríklad obložený tanier, ktorý obsahuje topený syr, šunku, zeleninu, džem a maslo (6,20 €). Taktiež dva druhy sendvičov, jeden so syrom a s vajíčkom (3,00 €) a druhý s moravským mäsom (5,90 €).
Menu zostavovala spoločnosť Wagon Slovakia Košice, ktorá má na starosti reštauračné služby vo vlakoch ZSSK, okrem hlavných jedál pridala do ponuky aj výber zo street foodu. Cestujúci môžu ochutnať tortillu s vaječnou omeletou (8,90 €) a zemiakové hranolky s čedarovým topingom (5,10 €).
Iba máloktoré položky sa však cenovo pohybujú pod 4 €. Ak nepočítame s nápojmi, pod 4 € je možné zakúpiť si iba sendvič a dezert (3,90 €). Kompletné menu nájdeš v tomto odkaze.