Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová
22. mája 2023 o 19:13
Čas čítania 0:59

Vyprážaný syr za 9 €, minipárky za 6 €. Slovenské vlaky zverejnili letné menu, ceny nepotešia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jedlá v reštauračných vozňoch v slovenských vlakoch sa cenovo začínajú podobať na menu v reštaurácii.

Železničná spoločnosť Slovensko predstavila nové letné menu pre svoje reštauračné vozne. Začína platiť od 22. mája. 

Nové menu sa cenovo nápadne podobá na bežné slovenské reštaurácie. Zákazníci v ňom môžu nájsť napríklad štyri kúsky minipárkov s balenou horčicou a kečupom za 5,90 €, hovädzí vývar s pečeňovými haluškami za 4,90 € alebo vyprážaný syr za 8,90 €. 

V ponuke sú ako mäsové jedlá, tak aj vegánske. Cestujúci majú na výber z raňajok, dvoch polievok, výberu zo street foodu, niekoľko hlavných jedál a niekoľko dezertov. Medzi hlavnými chodmi sú napríklad hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke (10,90 €), bravčový Cordon bleu (9,90 €) alebo kurací steak s parenou zeleninou (9,90 €). 

V jedálnom lístku pribudli napríklad aj šalát s kuracími nugetkami (7,40 €) a šalát s tofu (7,40 €). Pre ľudí, ktorí cestujú v skorých ranných hodinách, je tu veľký výber raňajok, napríklad obložený tanier, ktorý obsahuje topený syr, šunku, zeleninu, džem a maslo (6,20 €). Taktiež dva druhy sendvičov, jeden so syrom a s vajíčkom (3,00 €) a druhý s moravským mäsom (5,90 €).

Nové menu
Zdroj: wgske.sk

Menu zostavovala spoločnosť Wagon Slovakia Košice, ktorá má na starosti reštauračné služby vo vlakoch ZSSK, okrem hlavných jedál pridala do ponuky aj výber zo street foodu. Cestujúci môžu ochutnať tortillu s vaječnou omeletou (8,90 €) a zemiakové hranolky s čedarovým topingom (5,10 €).

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Iba máloktoré položky sa však cenovo pohybujú pod 4 €. Ak nepočítame s nápojmi, pod 4 € je možné zakúpiť si iba sendvič a dezert (3,90 €). Kompletné menu nájdeš v tomto odkaze

Domov
Zdieľať
Diskusia