Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
27. mája 2023 o 17:42
Čas čítania 1:03

VIDEO: Muž počas letu otvoril v lietadle plnom ľudí núdzový východ. Vraj sa ponáhľal vystúpiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa svedkov sa podozrivý z lietadla pokúsil vyskočiť.

Muž v lietadle juhokórejskej spoločnosti Asiana Airlines so 194 pasažiermi na palube v piatok niekoľko minút pred pristátím na letisku v meste Tegu otvoril núdzový východ. Po bezpečnom pristátí sa niekoľko cestujúcich sťažovalo na dýchacie ťažkosti, uviedli predstavitelia tamojšieho letiska. 


Desivé zábery z incidentu zaznamenávajú, ako vietor v plnej rýchlosti fúka na palubu na vydesených pasažierov, ktorí sa držia za lakťové opierky. Ako informuje Al-Džazíra, muž otvoril núdzové dvere na lietadle, lebo sa vraj ponáhľal vystúpiť. Pri policajnom výsluchu povedal, že to urobil preto, lebo sa cítil zle a chcel sa rýchlo dostať z lietadla.

Predstavitelia letiska uviedli, že nikto z pasažierov z lietadla nevypadol ani si neublížil, no niektorí vystrašení cestujúci sa sťažovali na dýchacie ťažkosti a boli prevezení do nemocnice. Ďalšie škody neboli hlásené.


Muž sediaci pri núdzovom východe dvere údajne otvoril, keď bolo lietadlo asi 250 metrov nad zemou. Všetci cestujúci sedeli v tom čase pripútaní na svojich miestach. Podľa svedkov sa podozrivý z lietadla pokúsil vyskočiť.


Úrady tvrdia, že ide o 33-ročného muža, ktorý cestoval sám. Podľa polície dychová skúška nepreukázala, že by bol pod vplyvom alkoholu, no bolo náročné s ním komunikovať.


V lietadla sa nachádzalo aj 48 žiakov základných a stredných škôl, ktorí cestovali na športové podujatie.

 
Muž počas výsluchu vypovedal, že po nedávnej strate zamestnania bol pod veľkým stresom a núdzový východ otvoril, lebo dostal panický záchvat a chcel sa z lietadla rýchlo dostať.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Lietadlo Airbus A321 smerujúce z juhokórejského ostrova Čedžu pristálo na letisku v Tegu o 12.39 h miestneho času, vyplýva z údajov zverejnených na portáli FlightRadar.

Domov
Zdieľať
Diskusia