Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. mája 2023, 12:35
Čas čítania 0:51

Žena, ktorá spreneverila 1,3 milióna eur, sa po škandále opäť zamestnala ako účtovníčka. V Šarišských Michaľanoch z toho žasnú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanec obecného zastupiteľstva tvrdí, že by bol namieste ďalší znalecký posudok.

Účtovníčka zo Šarišských Michalian, ktorá spreneverila 1,3 milióna eur, sa po škandále opäť zamestnala ako účtovníčka. Dokonca pracovala pre firmu, ktorá aktuálne spravuje poškodenej obci účtovníctvo.

Portál Noviny.sk však upozorňuje, že aktuálne už pre túto firmu nepracuje, no pre starostu obce to vraj bol veľký šok, keď zistil, že sa žena dokázala zamestnať tak rýchlo. Navyše opäť dostala pozíciu venujúcu sa správe financií.

„Na tých súdnych pojednávaniach, kde sme boli ako poškodená strana, sme pri čítaní nejakých záverečných rečí zistili, že tá bývalá pani účtovníčka je súčasťou tejto firmy,“ povedal starosta Šarišských Michalian Ondrej Kušnirík.

Experti uznali účtovníčku za nepríčetnú a zastavili preto trestné stíhanie. Poslanec obecného zastupiteľstva Tomáš Koziak však tvrdí, že ďalší posudok od experta by bol vhodný.  „Ja si myslím, že ten ďalší posudok je namieste na základe faktov, ktoré vieme: systematicky vyvedenie peňazí v 400 transakciách v priebehu dlhej doby, potom že sa zamestnala úplne bez problémov v inej firme,“ povedal poslanec. 

Poslanci chcú osloviť generálneho alebo špeciálneho prokurátora

Poslanci obecného zastupiteľstva v Šarišských Michaľanoch aktuálne zvažujú, že oslovia špeciálneho alebo generálneho prokurátora, pretože škoda, ktorú účtovníčka v obci vykonala, je obrovská. 

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Približne 1,3 milióna eur, ktoré obci ukradla, tvorilo približne jednu tretinu ročného rozpočtu obce. Páchateľka trestného činu vylákala peniaze pre vešticu aj od bývalého priateľa a použila aj všetky svoje úspory.

šarišské michalany
Zdroj: TASR/Michal Kapusta, Getty Images/Owen Franken
Domov
Zdieľať
Diskusia