Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová TASR
29. mája 2023, 20:55
Čas čítania 0:53

Kedy sa začne veľká ukrajinská protiofenzíva? Presný dátum poznajú iba 2 či 3 ľudia, prezradil ukrajinský tajomník

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Fórum Globsec v Bratislave sa koná od 29. do 31. mája.

Štátny tajomník ukrajinského ministerstva obrany Konstantin Vaščenko na fóre Globsec, ktoré sa koná v Bratislave, oznámil, že „iba dvaja alebo traja“ ľudia poznajú dátum, kedy sa začne protiofenzíva Ukrajiny.

Okrem iného naznačil, že dôvod, pre ktorý sa protiofenzíva zatiaľ nezačala, je ten, aby ovplyvnila psychickú stránku Ruska. „Protiofenzíva nie je len vojenská – je aj diplomatická a informačná. Vidíme, že naši nepriatelia sú veľmi nervózni, pretože čakanie na smrť je ešte horšie ako smrť... Nikto nevie, kedy sa ofenzíva začne. Pozná to pár, možno traja ľudia. Nepoznám skutočný dátum, ale bude to v blízkej budúcnosti,“ uviedol Vaščenko na fóre Globsec.

Dočasný predseda vlády v tom má jasno

 
Slovensko bude naďalej podporovať Ukrajinu na všetkých frontoch aj po tom, ako sa vymenila vláda. Uviedol to v pondelok predseda vlády SR Ľudovít Ódor po stretnutí s predsedníčkou vlády Litvy Ingridou Šimonyté. Počas stretnutia hovorili aj o bilaterálnej spolupráci oboch krajín a venovali sa aj blížiacim sa témam júlového samitu NATO vo Vilniuse.


Ódor ubezpečil premiérku, že SR bude aj naďalej dobrým partnerom či už v otázkach európskej integrácie, alebo Severoatlantickej aliancie. „Nastavenie našej zahraničnej politiky sa nemení ani po zmene vlády. Budeme pokračovať v nastavenom kurze a iniciatívach, ktoré tu boli pred nami,“ povedal predseda vlády. Slovensko podľa neho bude naďalej podporovať Ukrajinu nielen pri obrane voči Rusku, ale aj pri integrácii smerom do EÚ.

Domov
Zdieľať
Diskusia