Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
2. júna 2023, 7:16
Čas čítania 0:44

VIDEO: Joe Biden zakopol a spadol počas slávnosti priamo na pódiu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Joe Biden je vo veku 80 rokov najstarším prezidentom USA v histórii a v budúcoročných prezidentských voľbách sa bude uchádzať o znovuzvolenie.

Americký prezident Joe Biden vo štvrtok zakopol a spadol na pódiu počas slávnostnej promócie Akadémie vzdušných síl USA v štáte Colorado. Biely dom uviedol, že prezident je v poriadku. 


Prezident na pódiu v meste Colorado Springs zdravil absolventov a odovzdával im diplomy, píše Reuters. Následne zakopol a spadol. Biden však rýchlo vstal a sám bez pomoci odkráčal k svojmu miestu na sedenie. Pri vstávaní mu pomohli tri osoby.
Riaditeľ komunikačného odboru Bieleho domu Ben LaBolt na Twitteri uviedol, že prezident je v poriadku.

Najstarší prezident USA

Úradujúci prezident vo februári absolvoval zdravotnú prehliadku, po ktorej ho lekári označili za spôsobilého na výkon funkcie. Osemdesiatročný Biden do úradu nastúpil vo veku 78 rokov v januári 2021 ako najstarší prezident USA. V budúcoročných prezidentských voľbách sa uchádza o znovuzvolenie, pripomína Reuters.


Prezident v novembri 2021 absolvoval kolonoskopiu, počas ktorej mu vyoperovali z hrubého čreva nezhubný výrastok. Neurologické vyšetrenia vtedy počas prehliadky odhalili poškodenie nervov v rukách a chodidlách, čo sa prejavuje pri chôdzi. Röntgen potvrdil aj artritídu v oblasti chrbtice.

Domov
Zdieľať
Diskusia