Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. júna 2023, 14:38
Čas čítania 0:48

Instagram je plný pedofilov, ktorí predávajú detský sexuálny obsah. Nová správa varuje, že na sociálnej sieti sa predátorom darí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Sociálna sieť pripustila problémy so zabezpečením svojich služieb a dodala, že vytvorila špeciálny tím poverený riešením uvedených problémov.

Sociálnu sieť Instagram používajú siete pedofilov ako hlavnú platformu, kde propagujú a predávajú obsah zobrazujúci pohlavné zneužívanie, uvádza sa v spoločnej správe Stanfordovej univerzity a denníka The Wall Street Journal.

„Rozsiahle siete účtov, ktoré zdanlivo spravujú maloleté osoby, otvorene propagujú sexuálny obsah vlastnej výroby obsahujúci zneužívanie detí,“ vyhlásili výskumníci z Centra pre kybernetické stratégie Stanfordovej univerzity.

„Instagram je pre tieto siete aktuálne najdôležitejšou platformou, pretože ponúka funkcie ako algoritmy na nachádzanie podobného obsahu a súkromné správy, ktoré predávajúcim a kupujúcim pomáhajú navzájom sa nájsť,“ vysvetľuje správa.

Pedofilom stačia kľúčové slová 

Denník píše, že do vyhľadávania stačí zadať sexuálne explicitné kľúčové slová v spojitosti s deťmi a vo výsledkoch sa ukážu účty propagujúce obsah zobrazujúci sexuálne zneužívanie maloletých. Tieto profily často uvádzajú, že ich obsluhujú priamo deti, ktoré však používajú prehnane sexualizované prezývky.


Účty síce priamo neuvádzajú, že takýto obsah predávajú, zvyknú však obsahovať zoznamy s možnosťami vrátane výberu konkrétnych sexuálnych aktov. Stanfordskí výskumníci dokonca v niektorých prípadoch narazili na ponuky videí zobrazujúcich zoofíliu a sebapoškodzovanie. „Deti sú za istý poplatok dostupné aj na osobné stretnutia,“ dodáva článok.


Meta, materská spoločnosť Instagramu, bezprostredne nereagovala na tieto informácie. Sociálna sieť však pripustila problémy so zabezpečením svojich služieb a dodala, že vytvorila špeciálny tím poverený riešením uvedených problémov. 

instagram
Zdroj: Unsplash∕Katka Pavlickova
Domov
Zdieľať
Diskusia