Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová TASR
10. júna 2023 o 16:10
Čas čítania 0:40

Aktuálne: Zelenskyj potvrdil, že na Ukrajine už prebieha protiofenzíva. Ruským silám už neostáva veľa času, tvrdí prezident

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Protiofenzíva je zameraná na získanie území okupovaných ruskými silami.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bez ďalších podrobností potvrdil, že na Ukrajine už prebieha protiofenzíva zameraná na získanie území okupovaných ruskými silami. Vyjadril sa tak na spoločnej tlačovej konferencii s kanadským premiérom Justinom Trudeauom, ktorý je na návšteve Kyjeva. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Zelenskyj potvrdil, že na Ukrajine už prebieha protiofenzíva.
Zelenskyj potvrdil, že na Ukrajine už prebieha protiofenzíva. Zdroj: TASR

„Na Ukrajine prebiehajú protiofenzívne a obranné akcie: v tejto fáze nebudem hovoriť o podrobnostiach,“ povedal Zelenskyj. Ruský prezident Vladimir Putin už v piatok tvrdil, že očakávaná ukrajinská protiofenzíva proti ruským silám sa už začala, ale je bezúspešná. 

Zelenského sa v sobotu novinári v Kyjeve pýtali aj na tieto Putinove tvrdenia o údajnom neúspechu protiofenzívy, on však pokrčil plecami a odmietavo zdvihol obočie, uvádza denník The Guardian.

„Je zaujímavé, čo Putin povedal o našej protiofenzíve. Podľa mňa je dôležité, aby Rusko vždy cítilo, že im (ruským silám) už neostáva veľa času,“ povedal Zelenskyj. Dodal, že je v každodennom kontakte s ukrajinskými vojenskými veliteľmi, a to vrátane šéfa ozbrojených síl Valerija Zalužného, pričom všetci sú podľa jeho slov „teraz pozitívne naladení – povedzte to Putinovi!“

Domov
Zdieľať
Diskusia