Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
12. júna 2023, 19:40
Čas čítania 0:37

Holandsko začína ponúkať bezplatný opaľovací krém, využilo na to dávkovače z pandémie. Zadarmo ho dostaneš na rôznych miestach

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kampaň spustili tento víkend na festivale v meste Breda.

Holandsko bude ponúkať bezplatný opaľovací krém v školách, parkoch, na športoviskách, ale aj festivaloch a verejných priestranstvách po celej krajine, informuje portál The Guardian.

Týmto krokom chcú znížiť počet prípadov rakoviny kože, ktorej výskyt v posledných rokoch zaznamenal rekordne najvyššie čísla. Podľa úradov je opaľovací krém najlepšou prevenciou a jeho používanie by sa malo automatizovať ako čistenie zubov.

Holandsko postupne premieňa dávkovače na dezinfekciu z čias pandémie na dávkovače s opaľovacím krémom. „Pravidelne vidíme ľudí, ktorí si užívajú slnko, ale zanedbávajú svoju ochranu, pretože (mesto) Katwijk má k dispozícii nadmerné množstvo slnka, a to nie je dobré,“ uviedol Jacco Knape z prímorského mesta Katwijk. Kampaň spustili tento víkend na festivale v meste Breda.

Aj na Slovensku máme tisíce prípadov

Za posledné desaťročia prípady rakoviny kože v Európskej únii prudko rastú. Podľa Národného centra zdravotníckych informácií na Slovensku rakovina kože dlhodobo dominuje hlavne v dospelej populácii. V roku 2021 zaznamenali úrady 7 788 novodiagnostikovaných prípadov zhubných nádorov kože.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: Pexels/Armin Rimoldi
Domov
Zdieľať
Diskusia