Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko TASR
21. júna 2023, 7:19
Čas čítania 1:03

Majú kyslík na posledných 25 hodín: zverejnili nové hrozivé informácie o ponorke, ktorá sa stratila pri vraku Titanicu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Posádke miniponorky ostáva do vyčerpania približne 25 hodín zásob kyslíka.

Pátraciemu tímu sa podľa informácií portálu CNN a Rolling Stone podarilo zachytiť za pomoci podmorského sonaru „búchajúce zvuky“ v oblasti, kde zmizla miniponorka Titan aj s posádkou. Nie je však jasné, kedy a ako dlho búchanie trvalo, priblížil britský spravodajský portál BBC.

V interných správach ministerstva vnútornej bezpečnosti USA sa uvádza, že zvuky búchania pod vodou bolo možné počuť celé hodiny. „Bolo počuť dodatočnú akustickú spätnú väzbu, ktorá pomôže pri vektorovaní povrchových aktív a tiež naznačuje pokračujúcu nádej pre tých, ktorí prežili,“ uvádza sa v správe.

Posádku výletnej ponorky tvorilo dokopy päť ľudí. Medzi nimi bol skúsený dobrodruh Hamish Harding (58), miliardár Shahzada Dawood (48) so svojím synom Sulemanom (19) a francúzsky námorný potápač Paul-Henry Nargolet (77). Na palube sa nachádzal aj riaditeľ spoločnosti Oceangate Stockton Rush (61). Zariadenie, ktoré využili na prieskum vraku Titanicu, patrí práve tejto firme.

Ostáva im približne deň

Ponorka Titan je aj s jej posádkou od nedele 18. júna nezvestná v severnej časti Atlantického oceánu. Americká pobrežná stráž je podľa kapitána Jamieho Fredericka v plnom nasadení.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Urobíme všetko, čo je v našich silách, na záchranu,“ povedal. Záchranná operácia je však podľa jeho slov veľmi zložitá a záchranné tímy pracujú nepretržite. 

Výletná ponorka Titan sa stratila v nedeľu počas plavby k vraku parníka Titanic. Ten sa nachádza v hĺbke okolo štyroch kilometrov vo vzdialenosti približne 640 kilometrov od pobrežia kanadskej provincie Newfoundland.

Plavidlo Titan približne po hodine a 45 minútach plavby prestalo komunikovať s kanadskou výskumnou loďou Polar Prince, ktorá ju sprevádzala. Americká pobrežná stráž v utorok oznámila, že cestujúcim v Titane sa zásoby kyslíka minú najneskôr vo štvrtok o 13.00 h.

Posádke nezvestnej miniponorky Titan vydrží kyslík do štvrtka popoludnia.
Posádke nezvestnej miniponorky Titan vydrží kyslík do štvrtka popoludnia. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia