Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. júna 2023, 20:58
Čas čítania 0:50

AKTUÁLNE: Všetci členovia posádky ponorky Titan sú mŕtvi, potvrdila spoločnosť OceanGate vo vyhlásení

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Momentálne analyzujú trosky ponorky, ktoré našli neďaleko vraku Titanicu.

Spoločnosť OceanGate v oficiálnom vyhlásení potvrdila, že všetci členovia posádky ponorky Titan sú mŕtvi, informuje BBC„Sme presvedčení, že náš generálny riaditeľ Stockton Rush, Shahzada Dawood a jeho syn Suleman Dawood, Hamish Harding a Paul-Henri Nargeolet nás opustili,“ uvádza firma vo vyhlásení. 

Spoločnosť vo svojom vyhlásení píše, že ide o veľmi tragickú udalosť. Vyjadrila tiež úprimnú sústrasť rodinám a vyzdvihla odvahu každého člena posádky. „Toto je mimoriadne smutné obdobie pre našich oddaných zamestnancov, ktorí sú vyčerpaní a hlboko smútia nad touto stratou,“ napísala. Vo vyhlásení požiadala, aby médiá rešpektovali súkromie rodín, ktoré prišli o svojich najbližších.

22. júna 2023, 19:00 Čas čítania 3:44 Youtuber zverejnil videá z ponorky Titan, na expedícii sa bál o život. Museli sa rýchlo vynoriť, lebo pri Titanicu náhle zlyhávala Youtuber zverejnil videá z ponorky Titan, na expedícii sa bál o život. Museli sa rýchlo vynoriť, lebo pri Titanicu náhle zlyhávala

Trosky našli 487 metrov od Titanicu

Americká pobrežná stráž na tlačovej konferencii vo štvrtok večer oficiálne potvrdila, že zhruba 487 metrov od prednej časti vraku Titanicu našla chvostový kužeľ ponorky Titan. Ponorka sa roztrieštila v dôsledku obrovskej implózie, pričom okolo Titanicu našli roztrúsených až 5 veľkých kusov plavidla.

Ponorka Titan sa stratila v nedeľu 18. júna na severe Atlantického oceánu. Počas plavby mala doplávať k vraku Titanicu, ktorý sa nachádza v hĺbke zhruba štyroch kilometrov. 

21. júna 2023, 11:30 Čas čítania 3:29 Riadi ju ovládač za 30 dolárov, na palube je známy miliardár. Takto to vyzerá vnútri ponorky, ktorá zmizla pri vraku Titanicu Riadi ju ovládač za 30 dolárov, na palube je známy miliardár. Takto to vyzerá vnútri ponorky, ktorá zmizla pri vraku Titanicu

Približne po hodine a 45 minútach plavby ponorka prestala komunikovať s kanadskou výskumnou loďou Polar Prince, ktorá ju sprevádzala. Na povrch sa však vynárajú správy, že ponorka nebola spoľahlivá už v minulosti. O predošlej expedícii si môžeš prečítať tu.

Miniponorka Titan tesne pod hladinou krátko pred začatím ponoru.
Miniponorka Titan tesne pod hladinou krátko pred začatím ponoru. Zdroj: OceanGate
Domov
Zdieľať
Diskusia