Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. júna 2023, 13:57
Čas čítania 0:48

V Egypte sa náhle zrútila 13-poschodová budova. Na prízemí fungoval supermarket, záchranári sú v plnom nasadení

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na výstavbu najvrchnejších poschodí stavby podľa všetkého nebolo udelené žiadne povolenie.

K zrúteniu 13-poschodovej obytnej budovy došlo v pondelok v egyptskom prístavnom meste Alexandria, uviedli tamojšie médiá.

Spravodajská stanica al-Arabíja zverejnila zábery, na ktorých bolo vidieť hasičov pred troskami v jednej z alexandrijských obytných štvrtí. Informácie o prípadných obetiach na životoch alebo zranených neboli bezprostredne známe, pod troskami však uviazol bližšie neurčený počet osôb. Záchranné tímy na mieste odstraňovali trosky a pátrali po preživších.

Egyptské médiá priniesli informácie, že sa na prízemí budovy nachádzal supermarket. Guvernér Alexandrie Muhammad Šaríf spresnil, že na budove pred jej zrútením vznikla „vertikálna trhlina“.

Nemali stavebné povolenie na najvyššie poschodia budovy

Byty v budove boli využívané ako letné ubytovanie, spresňuje DPA. Na výstavbu najvrchnejších poschodí podľa všetkého nebolo udelené žiadne povolenie. Medzičasom bol dokonca vydaný príkaz na ich odstránenie.

V Egypte nie sú zrútenia budov ničím nezvyčajným, konštatuje DPA. V krajine sa každoročne vybuduje nespočetné množstvo stavieb bez povolenia, pričom stavitelia mnohokrát porušia bezpečnostné i technické normy. Dôvodom je často aj nedostatočný dozor zo strany úradov. Egyptská vláda sa v uplynulých rokoch pokúsila intenzívnejšie zakročiť voči nelegálnym stavbám.

Domov
Zdieľať
Diskusia