Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. júna 2023, 15:40
Čas čítania 1:11

Najväčší záťah proti anabolickým steroidom. Policajti zaistili viac ako 100-tisíc tabliet, páchateľom hrozí dlhoročné väzenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na prípade spolupracovali česká, slovenská aj poľská polícia.

Českí colníci v spolupráci so slovenskými a poľskými kolegami odhalili doteraz najväčší prípad výroby a distribúcie anabolík s medzinárodným presahom. Organizovaná skupina anaboliká vyrábala najmenej desať rokov. V kauze zadržali 19 ľudí, hlavným organizátorom hrozí až 12-ročné väzenie.

„Pri domových prehliadkach bolo u nás zadržaných deväť osôb, z toho štyria sú vo väzbe, na Slovensku päť a v Poľsku tiež päť, z ktorých traja boli umiestnení do väzby,“ uviedli českí colníci.

Spoločný vyšetrovací tím okrem 19 zadržaných zaistil aj peniaze v hotovosti, na bankových účtoch či vo virtuálnej mene a ďalší majetok v hodnote viac než sto miliónov českých korún, čo je viac než 4,2 milióna eur. Hodnota majetku zaisteného na Slovensku ešte nebola vyčíslená.

„Boli odhalené dve výrobné laboratóriá, státisíce nelegálne vyrobených anabolík v tabletkách aj v ampulkách a viac než 300 kilogramov látok na ich výrobu,“ spresnila česká colná správa.

Anaboliká vyrábali v Česku aj Poľsku 

Medzinárodná organizovaná skupina riadená prevažne z ČR anaboliká podľa colníkov nelegálne vyrábala v Česku a Poľsku. Svoje produkty ponúkala na diskusných weboch a stránkach zameraných na kulturistiku takmer po celom svete. Výnosy z trestnej činnosti boli vďaka minimálnym vstupným nákladom pomerne vysoké a postupne ich legalizovali prostredníctvom takzvaných bielych koňov a rôznych účtov v ČR, SR, Poľsku, Litve, na Malte a v Bulharsku.

7. mája 2024, 12:30 Čas čítania 3:50 „V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny „V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny

Náznaky možného nelegálneho obchodu si colníci všimli pred dvomi rokmi pri zásielke do Spojených štátov. Sledovaním zásielok, odosielateľov a príjemcov začali postupne rozkrývať sieť nelegálnych obchodníkov s týmito látkami. Neskôr prípad prepojili s ďalšími informáciami od kolegov zo Slovenska a z Poľska.

V prípade preukázania viny pri trestnom čine výroby a iného zaobchádzania s látkami s anabolickým a iným hormonálnym účinkom hrozí hlavným organizátorom až 12-ročný trest. Na rozkrytí nebezpečného medzinárodného gangu s českými colníkmi spolupracovala Národná protidrogová centrála, slovenská NAKA, poľský útvar CBSP Katowice, Europol a Eurojust.

políciapolíciapolíciapolícia
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia