Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
5. júla 2023, 7:45
Čas čítania 1:01

Po útoku v Tel Avive Izrael zaútočil na palestínske územie. Tisíce ľudí muselo zo svojich domov utiecť, desiatich zabili

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Volker Türk násilie odsúdil a vyzval Izrael, aby dodržiaval medzinárodné štandardy v oblasti ľudských práv.

Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Volker Türk v utorok odsúdil násilie v Izraeli a na okupovanom Západnom brehu Jordánu. Žiadal ukončenie zabíjania a spôsobovania zranení.

„Nedávna operácia na okupovanom Západnom brehu a útok autom v Tel Avive znepokojujúco upozorňuje na príliš známy vzorec udalostí: násilie plodí ďalšie násilie. Zabíjanie, mrzačenie a ničenie majetku musí prestať,“ uviedol Türk.

Najmenej sedem osôb v utorok v Tel Avive úmyselne zranil vodič auta, ktorý do nich vrazil a jedného bodol do krku. Následne ho zastrelil ozbrojený civilista. Palestínske hnutie Hamas „hrdinský útok v Tel Avive“ označilo za prvú odpoveď na zločiny okupácie v meste Džanín. Ten je baštou palestínskych militantov na severe okupovaných území.

Pri prestrelkách zomrelo desať Palestínčanov

V pondelok nadránom tam izraelské sily nasadili aj letectvo. Razie sprevádzali prestrelky medzi izraelskými vojakmi a palestínskymi militantmi. Doteraz tam zahynulo desať Palestínčanov a tisícky ďalších zo svojich domovov utiekli.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Türk uviedol, že rozsah operácie v Džaníne vyvoláva vážne otázky v spojitosti s ľudskými právami. Niektoré z používaných metód a zbraní sú podľa jeho slov viac spájané s páchaním nepriateľských činov v ozbrojených konfliktoch než s presadzovaním práva.

„Použitie leteckých útokov nie je v súlade s pravidlami vzťahujúcimi sa na výkon operácií na presadzovanie práva,“ povedal. Izraelské sily podľa jeho slov musia pri používaní sily dodržiavať medzinárodné štandardy v oblasti ľudských práv.

Domov
Zdieľať
Diskusia