Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
10. júla 2023, 11:40
Čas čítania 0:56

U našich susedov zadržali ruského špióna. Moskve donášal cenné informácie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ide už o 15. zatknutie súvisiace s údajnou špionážnou sieťou operujúcou v Poľsku.

Poľské bezpečnostné sily zadržali ukrajinského občana pre podozrenie zo špionáže pre Rusko, informovala v pondelok poľská tlačová agentúra PAP s odvolaním sa na spravodajskú stanicu verejnoprávnej televízie TVP Info. Ide už o 15. zatknutie súvisiace s údajnou špionážnou sieťou operujúcou v Poľsku.


Ukrajinec evidentne robil výzvednú činnosť okolo kritickej infraštruktúry vrátane vojenských zariadení a prístavov.


O zatknutí, ktoré je ďalším z výsledkov vyšetrovania, informoval na Twitteri poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski.


Poľsko je zhromažďovacím centrom vojenských zásob pre Ukrajinu, a preto je dôležitým terčom ruských špiónov. Poľsko obviňuje Moskvu, že sa ho pokúša destabilizovať.


„Domáca bezpečnostná agentúra zadržala ďalšieho člena špionážnej siete pracujúcej pre ruské tajné služby,“ uviedol minister Kamiňski v tvíte. „Podozrivý sledoval vojenské zariadenia a námorné prístavy. Rusi mu pravidelne platili,“ dodal. Ruské veľvyslanectvo vo Varšave zatiaľ neodpovedalo na e-mailovú žiadosť o vyjadrenie.


Poľsko zadržalo v júni ruského profesionálneho hokejistu pre obvinenia zo špionáže.
V marci oznámilo, že rozložilo ruskú špionážnu sieť a zadržalo deväť ľudí, ktorí podľa Varšavy pripravovali sabotážne akcie a sledovali železničné trate na Ukrajinu.


Nasledujúci mesiac Poľsko oznámilo, že zriaďuje 200-metrovú zónu zákazu vstupu okolo svojho terminálu na skvapalnený zemný plyn (LNG) v meste Świnoujście. Ako dôvod uviedlo obavy z ruskej špionáže.

poľská polícia
Zdroj: policja.pl
Domov
Zdieľať
Diskusia