Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
11. júla 2023, 15:39
Čas čítania 1:01

Polícia rozbila nelegálny biznis s cigaretami. Slováci boli zapojení do medzinárodnej podvodnej schémy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia zaistila milióny kusov cigariet a desiatky ton tabaku.

Českí colníci v spolupráci so slovenskými a s poľskými kolegami odhalili medzinárodnú organizovanú skupinu, ktorá vo viacerých krajinách nelegálne vyrábala tabakové výrobky. Kriminalisti počas razií v ČR, SR a Poľsku zaistili milióny kusov cigariet, desiatky ton tabaku a únik na spotrebnej dani vyčíslili na milióny eur. Zadržali desiatky osôb. V utorok to uviedli zástupcovia vyšetrovacích orgánov ČR, SR a Poľska, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Na Slovensku prípad riešil Kriminálny úrad finančnej správy. K výrobe nelegálnych cigariet dochádzalo v okrese Bardejov. „Podarilo sa nám zaistiť jednu kompletnú výrobnú linku na cigarety a jednu, ktorá bola v štádiu inštalácie,“ uviedol prezident Finančnej správy SR Jiří Žežulka.

Kriminalisti zároveň zaistili takmer 1000 kilogramov tabaku a asi 7,3 milióna kusov nelegálnych cigariet, ktoré mali podľa Žežulku skončiť v západných krajinách EÚ, mobilné telefóny, komponenty na výrobu cigariet a fotopasce, ktoré slúžili na ochranu objektu a vchodu do areálu.

Na Slovensku zadržali sedem osôb

V rámci razie na Slovensku zadržali sedem osôb, z toho šesť občanov Bieloruska a jedného Poliaka. Všetci sú aktuálne vo väzbe. Čelia obvineniu zo zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru páchaného formou spolupáchateľstva v súbehu s nepovolenou výrobou tabakových výrobkov.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Predbežne vyčíslená škoda, ktorú údajne touto nelegálnou činnosťou spôsobili štátu, predstavuje milión eur. V prípade preukázania viny im hrozí až osemročné väzenie.

Žežulka sa v mene Finančnej správy SR poďakoval českým a poľským kolegom za spoluprácu. „Medzinárodný daňový zločin nepozná hranice, a ak my ako zložky, ktoré majú túto kriminalitu potierať, nebudeme schopní operatívne spolupracovať, nemáme proti tomuto organizovanému zločinu šancu,“ dodal.

cigarety
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia