Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
12. júla 2023, 8:35
Čas čítania 0:27

V ďalšom slovenskom meste spozorovali medveďa. Obec varuje občanov, aby počas prechádzok zvýšili opatrnosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pred nebezpečnou zverou varujú už aj na juhu Slovenska.

Problémy s výskytom medveďov v blízkosti miest na Slovensku zaregistrovala aj ďalšia obec. Vedenie mesta Dudince sa preto rozhodlo vydať varovanie, v ktorom upozorňujú na výskyt nebezpečného jedinca. Obec o tom informovala prostredníctvom sociálnej siete.

„Vážení občania, chceme Vás upozorniť, že v extraviláne nášho mesta bol spozorovaný pohyb medveďa hnedého,“ priblížili. Podľa vedenia mesta sa šelma objavila pri čerpacej stanici Slovnaft.

„Upozorňujeme Vás, aby ste z dôvodu vlastnej bezpečnosti venovali zvýšenú pozornosť pri prechádzkach v lese a v okolí mesta, zvlášť v skorých ranných a neskorých večerných hodinách,“ dodali v príspevku.

Ide tak o ďalší nahlásený prípad nebezpečného jedinca. Naposledy na Slovensku zaznamenali výskyt medveďa hnedého v obci Háj pri Turčianskych Tepliciach, kde zver napadla mladého muža.

Výskyt medveďa hnedého na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici potvrdilo aj mesto Banská Bystrica.
Výskyt medveďa hnedého na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici potvrdilo aj mesto Banská Bystrica. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia